Novice

Žiga Urbič – povzetek dogajanja na EP za mladince

Torek 23.8.2016

Žiga Urbič, je bil na preteklem evropskem prvenstvu za mladince naš edini predstavnik, potem ko je moral Matic Kotar zaradi poškodbe sodelovanje odpovedati. Žiga je za našo spletno stran na kratko povzel dogajanje.

unnamedOd 28. julija do 7. avgusta,  je bilo na Danskem evropsko prvenstvo za mladince do 20 let, na katerem je sodelovala Slovenska mladinska reprezentanca, ki se je z zmago na kvalifikacijah na Portugalskem uvrstila na to prvenstvo, katere del sem bil tudi jaz. V prvi tekmi, so nas čakali Španci, na katere smo bili dobro pripravljeni, vendar na koncu sreča ni bila na naši strani in smo tekmo izgubili za gol razlike. Iz vsake skupine, sta se v nadaljne tekmovanje uvrstili 2 reprezentanci. Po porazu na drugi tekmi proti močni Islandiji, nismo imeli več možnosti za napredovanje, s tem pa tudi možnosti za dober uspeh te generacije. Tretjo tekmo smo odigrali z Rusijo in jih tudi prepričljivo premagali, vendar pot za medalje ni bila več odprta. Nato smo se v bojih za razvrstitev pomerili z Švicarji, Srbi, Madžari, Nizozemci in tako na koncu osvojili 11 mesto. 

žiga1Moje mnenje glede prvenstva je ta, da v ključnih trenutkih nismo znali izvleči maksimuma. Če bi nam uspelo prvo tekmo s Španijo dobiti (kasnejši prvaki), bi se nam prvenstvo odvijalo popolnoma drugače. Samo prvenstvo je bilo zelo močno, saj je bilo izenačenih 8 do 9 ekip. Zamene je bilo prvenstvo dobra izkušnja, ker sem skoraj vsako tekmo dobil priložnost za dokazovanje. V prihodnjem letu ravno to generacijo čakajo kvalifikacije za svetovno prvenstvo, katere član upam da bom tudi jaz, saj so to neprecenljive izkušnje, katere mi bodo še kako prav prišle na moji športni poti.
RK Trimo Trebnje