Novice

Zelo blizu uspeha v Kopru

Četrtek, 6.10.2016; Rokometaši Trima smo bili blizu ugodnega rezultata v Kopru, potem ko smo imeli aktiven rezultat do 50. minute. Na koncu smo le morali priznati premoč domačinom.

RK Koper : RK Trimo Trebnje  39 : 34 ( 17:17)

RK Koper: Grzentič 4, Vlah 3, Krečič 9, Matijaševič, Gašperšič 3, Vončina, Vran, Moljk, Gorela 1, Zugan, Rapotec 6, Smolnik 8(5), Sokolič 1, Planinc, Ravlija, Bratkovič 4.

RK Trimo Trebnje: Cvetko, Djurdjevič 8(2), Florjančič 1, Grojzdek, Vencelj (2 obr), Skol, Kotar, Sikošek Pelko, Repar, Udovič 4, Sašek 2, Željko 1, Grandovec M. 1, Mlakar 1, Grandovec T. 9, Urbič (2 obr).

V tekmo smo odšli z veliko željo, čeprav oslabljeni zaradi neigranja Kotarja, Brane in Murčehajiča. Vendar se nismo ozirali na to, želeli smo prikazati dobro igro. To nam je uspevalo, saj smo bili enakovreden tekmec. Koper je imel rahlo pobudo, a smo jim dihali za ovratnik. Koper je vodil največ za dva zadetka (9:7, 14. min), a smo se vedmo vračali in tudi povedli (9:10, 17. min). Do polčasa se je nato igralo gol za gol. Malo pred polčasom smo zopet povedli, na odmor pa le odšli poravnani.

V drugem polčasu smo mi narekovali tempo in vedno vodili za gol, Koper nas je lovil. V 37. minuti smo prvič povedli za dva zadetka in prednost držali. V 43. minuti smo povedli celo za tri zadetke (24:27). Napad je deloval odlično, žal je bila slabši del ekipe obramba. Kopru smo nato dovolili, da se je vrnil v igro. Domačini so kmalu izenačili, vseeno pa smo do 49. minute mi držali tempo. Nato je prišlo nekaj slabih minut in domačini so povedli za 2 zadetka (33:31, 52. minuta). Ko je kazalo, da se bomo vrnili v igro, ker smo imeli dva igralca več, se je zgodilo ravno obratno. Na dva igralca več nismo zadeli, dobili pa smo dva gola. Tako je bila tekma štiri minute pred koncem odločena. Imeli smo lepo priložnost, a je žal nismo izkoristili.

Po tekmi je trener Trima Roman Šavrič povedal: “Odigrali smo zelo dobro tekmo, predvsem v napadu. Ko imaš do 54. minute le dve obrambi, je težko zmagati tekmo. Nato pa nismo izkoristili lepe priložnosti z dvema igralcema več in zaradi tega izgubili tekmo. Drugače pa sem zadovoljen z tekmo in načinom razmišljanja ekipe. Vprašanje pa je, kaj bi se zgodilo, če bi imeli na voljo poškodovanega Brano in Kotarja, verjetno bi bil rezultat tudi drugačen. Ampak, tak je šport. Gremo v nove tekme, ki jih lahko pričakujemo z optimizmom.”

RK Trimo Trebnje