Novice

Zdesetkani v Mariboru brez možnosti

Ponedeljek, 5.5.2014; Rokometaši Trima smo izgubili tekmo v Mariboru. Prvi polčas smo še sledili domačinom, nato pa zdesetkani zaradi poškodb nismo zdržali.

RK Maribor : RK Trimo Trebnje   35 : 26 (15:13)

RK Maribor: Škalički, Štefanič, Žmavc 3, Kaleb 6, Jamnik 7, Poklar, Vran, Razgor 3, Kodrin, Čudič, Hrastnik 6, Fidel 3, Zarabec, Kleč 4, Marić 3.

RK Trimo Trebnje: Femec, Radelj 1, Murčehajić, Ratajec 12(7), Ferlin (14 obr), Skol 2, Kotar 2, Sušin, Ferkulj 1, Rojc 3, Udovič, Grandovec T. 4, Florjančič 1, Brana, Urbič.

Rokometaši Trima smo imeli kar nekaj preglavic pred srečanjem z Mariborom. Poškodovanemu Murčehajiću sta se pridružila še Sušin in Udovič, a sta le poizkusila z igro, Ferlin in Rojc pa sta zaradi viroze izpustila polovico tedna. Sušin je zdržal le en napad in obrambo in ni mogel nadaljevati, prav tako po parih minutah ni mogel igrati Udovič. Tako smo ostali brez levega krila in dobre obrambe. Kljub temu smo se prvi polčas le nekako kosali z domačini, pri katerih se je kmalu poškodoval Zarabec.  Kombinirali smo z različno postavo v obrambi in napadu, a pravi ritem nismo uspeli ujeti. Polčas se je končal z manjhno razliko (15:13), zabijala sta Ratajec in Grandovec Tevž, Ferlin je bil siguren na golu.

Drudi polčas smo začeli z željo po nadaljevanju dobre igre iz prvega polčasa, dodati bi morali v čvrstini obrambe. Nekaj časa smo bili še uspešni, nato pa nismo več uspeli slediti tempu domačinov. Razlika je naraščala, poizušali smo z par rotacij na večih igralnih mestih, a neuspešno. Nato jo je skupil še Skol (udarec v koleno), tako da se je izkazal še kadet Kotar Matic. Ob veliki prednosti domačinov se kaj veliko ni več dalo postoriti. Mariborčani so zasluženo zmagali, ob drugačnem zdravstvenem biltenu Trima pa bi verjetno gledali drugačno tekmo.

V petek, 9.5.2014 ob 20h pa prihaja že nova tekma. V Trebnje prihaja Celje Piv. Laško, ki lovi naslov prvaka. Upamo, da bomo lahko sanirali kakšno poškodbo in prikazali dostojen odpor na domačem igrišču.

RK Trimo Trebnje