Novice

Zdesetkani kadeti z zmago v Škofji Loki le še potrdili nastop v prvi kadetski ligi

Štiri zmage in dva poraza. Tak je izplen ekipe kadetov, ki so z današnjo zmago v gosteh pri ekipi RD Urbanscape Loka zaključili tekmovanje v kvalifikacijski skupini A in se s tem uvrstili v 1. najmočnejšo kadetsko ligo, v kateri bo imelo pravico nastopiti najboljših 12 ekip iz vseh kvalifikacijskih skupin.

Za Trimo so nastopili: Mežnaršič 1, Zakošek, Kuzmanovič 3, Gazvoda 1, Smolič 12, Pečarič 2, Pušlar 4, Pikelj 8, Kotar 4, Kolenc 2.

Ekipa kadetov je v Škofji Loki na zadnji tekmi kvalifikacijske skupine A tesno slavila. Končni izid tekme je bil 36:37 (15:20).

Trener Roman Šavrič kljub zmagi s predstavo svojih varovancev ni bil najbolj zadovoljen, saj navodil niso v celoti spoštovali, kar velja predvsem za drugi del dvoboja. Kadeti so sicer od samega začetka tekme, ki je potekala v dvorani Poden, zagospodarili na igrišču. Gostitelji so v uvodnih minutah še sledili tempu Trebanjcev, kasneje pa v toplo-hladni igri naredili preveč napak in po prvem delu zaostajali za pet golov (15:20). V nadaljevanju srečanja so trebanjski levi še naprej igrali preudarno, a so tik ob koncu tekme popustili, Ločani pa so izkoristili nekaj črnih minut gostiteljev in se jim v zadnji minuti srečanja približali le na gol zaostanka. Ob zadnjem zvoku sirene je bil rezultat 36:37.

Kot zanimivost lahko zapišemo, da je bil v kvalifikacijski skupini A najboljši strelec v vrstah Trima David Smolič, ki je na šestih tekmah dosegel 43 zadetkov.

Kadete sedaj čaka tekmovalni premor, to obdobje pa bodo fantje izkoristili za piljenje forme pred nadaljevanjem prvenstva.