Novice

Dolenjski derbi za začetek sezone 2014/2015

Četrtek; 4.9.2014

V soboto, 6.9.2014, se za člane 1. NLB Leasing lige začenja 1. krog na novo prenovljene, prvič v zgodovini, 14-članske lige“Trimovci” se bomo v tradicionalnem dolenjskem debiju pomerili z ekipo RK SVIŠ. Obe ekipi se bosta na tekmi  gledalcem predstavili z nekoliko prenovljenima igralskima zasedbama, v kateri se Trebanjci ne smemo skrivati za vlogo favorita. Po drugi strani, pa je SVIŠ  na nedavnem superpokalu, v tekmi s Celjani, že pokazal, da se zna upirati tudi na papirju močnejšim tekmecem. Čeprav tekme ne bomo odigrali v domači trebanjski dvorani (tekma se bo zaradi prenove dvorane odigrala v Mokronogu) želimo našim navijačem pokazati, da jih tudi v letošnji sezoni ne bomo pustili ravnodušne. “Moto” naše ekipe bo borbenost in nepopustljivost in seveda atraktiven in očem  dopadljiv rokomet.

Trener Roman Šavrič je pred tekmo povedal: “Pričenja se prvenstvo, ki ga že nestrpno pričakujemo. Prve tekme vedno prinašajo določeno negotovost, s tem pa tudi možnost presenečenj. Na tekmi s SVIŠ-om moramo prevzeti vlogo favorita in želimo zmagati. To pa ne bo tako lahko, če bomo šli v tekmo z napačnim razmišljanjem.  Na tekmo se bomo maksimalno pripravili in naredili vse, da zmagamo. Želim si borbeno in moško tekmo, da se predstavimo v dobri luči našim navijačem, pa tudi gledalcem v Mokronogu, kjer bo tekma odigrana.”

vir:Dolenjski list

vir:Dolenjski list

vir:www.siol.net

vir:www.siol.net

Tevž Grandovec, ki je v ekipi že med starejšimi in bolj izkušenimi igralci je takole strnil misli pred tekmo: ” Odkar smo se v letošnji sezoni prvič dobili, je minil dober mesec. Odigrali smo precej prijateljskih tekem, vendar vsi že nestrpno pričakujemo tekmo z ligaškim nabojem. Vsi vemo, kakšne so tekme na lokalnih derbijih in kaj prinašajo. Poleg tega je SVIŠ pred novo sezono temeljito spremenil ekipo, zato so za nas mogoče majhna neznanka. Pripravili se bomo predvsem na svojo igro in samo s pravim pristopom bomo lahko pokazali vse svoje znanje. Kljub temu, da je tekma v Mokronogu, upam, da nas pride podpret čimveč navijačev. Mi bomo naredili vse, da vknjižimo prvi dve točki.”

RK Trimo Trebnje