Novice

Začetek drugega dela s porazom

Petek, 16.3., 19.00, dvorana Pungrt

Tekma se je začela precej izenačeno, ekipi sta veliko zadevali, rezultat je v 12. minuti kazal 8:8. Nato pa so Šmarčani s svojo odlično igro in vztrajnostjo v 15. minuti z delnim izidom 3:0 povedli za 11:8. Domači so imeli niti igre v svojih rokah, zadevali so iz vseh pozicij, ter le še povečevali svojo prednost. Trimo v prvem polčasu nikakor ni našel odgovora na razigrane domačine, ob koncu prvega polčasa so gostitelji vodili že s kar +8 (20:12).

Trebanjci so v drugem delu sicer zaigrali nekoliko bolje in zaostanek v 34. minuti zmanjšali na -6. Nato je sledila igra »gol za gol«, v 51. minuti pa so naši rokometaši naredili glavni preskok, ko so z delnim izidom 4:0 zaostanek znižali na le -3 (29:26). Kljub temu nismo uspeli povesti, saj je bila zaostanek prevelik. Končni izid tekme je za 37:34 postavil Tim Rozman. Pri domačih je bil najboljši strelec z desetimi zadetki Tilen Strmljan, za Trimo pa sta največ zadetkov (8) dosegla Tim Rozman in Kristjan Horžen.

Žal se za našo ekipo in novega trenerja Romana Zarabca prva tekma v ligi za obstanek ni začela po željah. Kljub temu je še veliko časa za privajanje in preverjanje novih zamisli. V petek je nova tekma, možnost novega dokazovanja, proti ekipi LL Grosist Slovan, ki je doma premagala RK Maribor Branik. Verjamemo, da bo ekipa pokazala svoj pravi obraz.

Roman Zarabec​:” Čestitke gostiteljem za dobro igro in zmago. Tekmo smo slabo odprli, posebej v prvem delu, ko smo naredili veliko tehničnih napak v napadu. To je vodilo do izgubljenih žog in protinapadov gostov, saj so se moji igralci zelo slabo vračali v obrambo. Zato tega je nastala velika razlika ob polčasu. Sledila je boljša igra v drugem delu in ko smo se približali do želene igre, nismo izkoristili odprtih metov, prav tako pa tudi vratarja nista bila na nivoju, da bi spreobrnili rezultat. Poraja se mi vprašanje psihološke blokade pri igralcih, ki vodi v tehnične napake, saj sem prepričan, da smo lahko veliko boljši in uspešnejši. Psihološke ovire nas omejujejo zaradi katerih prihaja do nerazumljivih napak. Želja je bila prava, vendar bomo morali v glavah narediti premik. Sem prepričan, da bomo v tem pogledu napredovali, prav tako pa bomo tej težavi posvetili več pozornosti v prihodnje.”

Zapisnik in strelci:

http://infostatx.rokometna-zveza.si/pdfs/178380/Zapisnik.pdf