Novice

Za konec letošnjega koledarskega leta na gostovanje v Dobovo

Pred rokometaši Trima Trebnjega je še zadnja tekma v letošnjem koledarskem letu. Varovanci Benjamina Teraša se bodo po porazu na 27. cvičkovem derbiju odpravili na neugodno gostovanje v Dobovo, ki se po štirinajstih odigranih tekmah nahaja na desetem mestu prvenstvene lestvice.

Trebanjci so na 27. cvičkovem derbiju proti novomeški Krki pred nabito polno trebanjsko športno dvorano v končnici tekme izgubili, a pokazali borbeno predstavo. Tokrat se odpravljajo na še zadnje gostovanje v letošnjem koledarskem letu, nasproti pa jim bo stala neugodna zasedba Dobove, proti kateri je zelo težko igrati še posebej v gosteh. Moštvo, ki ga že drugo sezono zapored vodi Aleksander Markl, je po štirinajstih odigranih krogih zbralo šest točk, od tega tri zmage.

Z Dobovčani smo se v letošnji pomerili že v četrtem krogu NLB lige, ko smo pred domačo publiko slavili z izidom 32:29 (16:14).

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Da gre za zelo težko gostovanje, se zaveda tudi najboljši strelec trebanjske zasedbe, Gal Cirar, ki je na štirinajstih tekmah prispeval 76 zadetkov: “V soboto nas čaka zadnja tekma v tem koledarskem letu. Nasproti nam bo stala ekipa Dobove, ki je doma izredno neugoden nasprotnik, vreden spoštovanja, kar je dokazala na vseh dosedanjih tekmah v sezoni in tudi preteklih letih. Kljub temu ni razloga za strah. V tekmo moramo iti maksimalno odločno in pokazati naš pravi obraz. Če bo temu tako in verjamem, da bo, mislim, da se lahko nadejamo ugodnega razpleta, ki bi nam polepšal božično-novoletne praznike in nam dal dodatno motivacije za nadaljevanje sezone v letu 2019.”

Srečanje se v Dobovi prične jutri ob 19. uri.

NLB liga, 15. krog:

Sobota, ob 19.00:

MRD Dobova – RK Trimo Trebnje