Novice

Za konec leta 2020 do zmage nad Mariborom

Trebanjski levi so z odliko končali letošnjo prvo polovico sezone in za konec premagali še Maribor Branik z rezultatom 26:23 (16:11).

Zasedba trebanjskega Trima je pred dnevi na Obali zabeležila remi proti neugodnim Koprčanom, zato so bili izbranci Uroša Zormana odločeni, da letošnje koledarsko leto 2020 uspešno zaključilo proti mariborskemu Braniku. To jim je tudi uspelo, saj so se Štajerci morali sprijazniti s slavjem domačinov (26:23).

Dober prvi polčas, slabši konec

Foto: Borut Dvornik/RK Trimo Trebnje

Uvod v zadnjo tekmo jesenskega dela prvenstva je bil bolj naklonjen trebanjskim rokometašem. Ti so namreč že od začetnega sodniškega piska pokazali maksimalen pristop in takoj pričeli diktirati tempo. Dino Hamidović je v 7. minuti zadel za 4:1 in trebanjski levi so z odliko stopnjevali prednost v prvem polčasu. V 22. minuti je na semaforju. po golu Udoviča, kazalo že 14:8 za domačine, ti pa so ob odmoru vodili s 16:11.

V drugi polčas so bolje vstopili gostje ter z delnim izidom 2:6 znižali zaostanek na vsega -1 (18:17). Čeprav se je zazdelo, da bo zaključek tekme nekoliko dramatičen, pa vendarle temu ni bilo tako. Varovanci Uroša Zormana so mirno ohranjali prednost v svojih rokah ter na koncu prišli do zmage z rezultatom 26:23.

Foto: Borut Dvornik/RK Trimo Trebnje

Uroš Zorman, trener RK Trimo Trebnje:
“Najprej želim čestitati fantom za zmago ob koncu prvega dela sezone. Prvi polčas smo odprli zelo dobro, a v drugem delu storili preveč napak. Čaka nas premor, kjer bomo nabrali energijo za nadaljevanje sezone, ki bo še kako naporna.”

Mark Ferjan, vratar RK Maribor Branik:
“Začeli smo slabo, predvsem imeli slabe uvodne minute. Nič nam ni steklo. Kasneje smo igro stopnjevali, a na koncu se je Trebnje odlepilo od nas.”

Trebanjski rokometaši so uspešno zaključili jesenski del sezone in ga končali na odličnem 2. mestu, kar pripisuje naziv jesenskega državnega podprvaka. Januarja je na sporedu svetovno prvenstvo v Egiptu, kjer bodo slovenske barve branili tudi Uroš Zorman, Tim Butkovec, Rudi Slobodnik ter Darko Cingesar.

LIGA NLB, ZAOSTALA TEKMA 8. KROGA:
Torek, 22. decembra, ob 18.00 (Športna dvorana Trebnje):

RK Trimo Trebnje – RK Maribor Branik 26:23 (16:11)
RK Trimo Trebnje: Tomić 13 obramb, Brana; Rašo 5, Višček, Didovič 1, Grojzdek, Dobovičnik 2, Cingesar 1, Hamidović 4, Sarak 2, Kotar 2, Potočnik 2, Udovič 6, Grbić, Cirar 1, Florjančič; Trener: Uroš Zorman.
RK Maribor Branik: Lorger, Ferjan; Pungartnik, Vogrin, Planinšek, Veselinović 1, Sok 3, Hočevar 2, Miličević 4, Košec 3, Blagotinšek, Rakita 2, Budja 2, Hedl, Žabić 6; Trener: Siniša Markota.

FOTOGALERIJA DANAŠNJE TEKME: