Novice

Z odlično predstavo slavili na dolenjskem derbiju

 Naša članska ekipa je prišla do zelo pomembne zmage v NLB ligi. V 3. krogu DP-ja so na dolenjskem derbiju slavili z izidom 26:28 in Novomeščanom preprečili, da po treh krogih ostanejo brez zmage.

Prvi dolenjski derbi so rokometaši Trima Trebnje odprli zelo dobro in po obrambi Urbiča ter golih Bojanića in Cirarja povedli z 0:2. Srečanje smo nadaljevali dobro in v 9. minuti z golom Udoviča prišli do vodstva 3:4. Nato je sledila igra »gol za gol«, v kateri sta si ekipi večinoma izmenjavali vodstvi. V 20. minuti je na zapisnikarsko mizo priletel tudi prvi karton za minuto odmora, za katero se je pri izidu 10:8 odločil Benjamin Teraš. Le ta je trebanjskim rokometašem pripomogla, da so se v 20. minuti približali na – (11:10). Prednost Novomeščanov se je v drugi polovici prvega dela gibala med enim in tremi goli, končni izid polčasa pa je za 14:14 postavil Uroš Udovič.

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Drugi polčas je z golom za 14:15 odprl razpoloženi Udovič, ki je do 31. minute vknjižil pet zadetkov. Pri gostih je drugi del igre v vratih začel Urh Brana ter z dvema obrambama popeljal svoje moštvo do prednosti +2 (14:16). v 40. minuta so varovanci Benjamina Teraša z dvema goloma Cirarja vnovič prišli do prednosti dveh zadetkov (16:18) ter gostujočega trenerja Mirka Skoka prisilili, naj vzame minuto odmora. Novomeščani so v 45. minuti z golom Jerneja Papeža uspeli izenačiti na 19:19. V nadaljevanju so tehnične napake domačih popeljale Trebanjce do prednosti +3 (19:22). Krkašem je v 57. minuti z golom Jakšeta uspelo znova izenačiti na 25:25. Novomeščani v končnici tekme niso mogli dohiteti Trebanjcev, tako da so ti slavili z izidom 26:28

Pri domačih se je z devetimi goli izkazal Gregor Okleščen, medtem ko je bil Uroš Udovič s petimi zadetki najboljši strelec  trebanjske ekipe.

Izjave iz tabora Trima Trebnje:

NLB liga, 3. krog:

Danes, ob 20.00:

MRK Krka Novo mesto – RK Trimo Trebnje 26:28 (14:14)

MRK Krka Novo mesto: Tomić 11 obramb, Imperl; Bevec, Didovič 1, Okleščen 9, Pršina 2, Irman 5, Jakše 6, Klemenčič, Rašo, Batagelj, Papež 3, Kukman, Windischer, Matko, Florjančič; Trener: Mirko Skoko.

RK Trimo Trebnje: Brana 4 obrambe, Urbič 6 obramb; Cvetko 4, Seferović 3, Dobovičnik 2, Matic Kotar 1, Marko Kotar 2, Udovič 5, Sašek, Majzelj, Redek 1, Bojanić 2, Grbič, Horžen, Grandovec 3, Cirar 5; Trener: Benjamin Teraš