Novice

Z nepopustljivo igro do nove (visoke) zmage

Sobota, 11.10.2014; Rokometaši Trima smo ponovno zmagali, tokrat na vročem igrišču v Izoli. Po tem, ko smo se prvi polčas lovili, smo z nepopustlivostjo v drugem polčasu naredili preobrat. Odlična igra Skola, ki je dosegel 12 zadetkov.

RD Istrabenz plini Izola : RK Trimo Trebnje    23 : 32 (12:13)

RD Istabenz plini Izola: Gregorič, Jurič 1, Grbec, Božič 7(1), Stepančič 3, Kojić 1, Žgavec, Čosić 2, Vončina, Vukovič 3, Gomezelj, Popovič 2, Velkavrh 4, Matijaševič.

RK Trimo Trebnje: Jelovčan (7 obr), Zaplotnik, Femec, Radelj 1, Skol 12(6), Kotar, Sušin, Baznik, Potočnik 3, Udovič 2, Sašek 3, Ferkulj 2, Grandovec T. 3, Florjančič 6, Brana (9 obr), Urbič (3 obr, 1 x 7m).

Trimovci smo dosegli prvi gol na tekmi, nato pa naredili kar nekaj napak in dovolili gostom, da povedejo 5:2. Zgrešili smo nekaj čistih strelov in protinapad ter zato bili kaznovani. Nato smo se le zbrali in kmalu domačine ujeli in prehiteli z delnim izidom 5:0 (5:7). Domačini se niso predajali, mi pa nismo uspeli izkoriščati priložnosti za višje vodstvo. Prisotno je bilo tudi malo nervoze, rezultat pa je bil minimalno na naši strani. Poizkušali smo z par rotacijami, kar nam je delno uspelo. Polčas smo zaključili z minimalno prednostjo (12:13), ki pa je obetala še napeto tekmo.

Drugi polčas se je nadaljeval podobno kot se je zaključil prvi, z izenačeno igro. Bili smo vseskozi v vodstvu, a ne za več kot dva zadetka (16:18). Po napakah so nas domačini na 18 ujeli, nato pa je imel Brana (v drugem polčasu zamenjal dobrega Jelovčana) serijo dobrih obramb in odlepili smo se na +3 (18:21). Od tu naprej pa nam je zrastla samozavest. Brana je odlično branil, Skol pa je bil raznovrsten v napadu. Rok je zabijal tako iz 7m kot iz igre ter odlično zalagal žoge bekom in krožnim napadalcem. Prevesil je tehtnico in razlika je narastla na +5 (20:25, 44 min). Tudi tu se nismo ustavljali in z odlično obrambo smo si ustvarjali lahke gole iz protinapadov. Razlika je narasla na velikih 10 golov in priložnost so na koncu dobili vsi iz rezervne klopi. Zmaga je bila težko prigarana in rezultat ne odraža realnega stanja, saj smo trepetali tri četrtine tekme.

Sedaj pa nas že v sredo, 15.10.2014 ob 19h čaka super tekma z rokometaši Gorenja. Veseli bomo prihoda “naših” Staša Skubeta, Klemna Ferlina in Jerneja Papeža, položaj na lestvici pa nam kaže, da se obeta zanimiva tekma. Vabljeni vsi navijači, da skupaj ustvarimo nepozabno tekmo.

RK Trimo Trebnje