Novice

VIDEO: RK Trimo Trebnje že drugo leto zapored edini z dvema zlatima medaljama

mlajseselekcijemedaljeV slovenskem prostoru trebanjski mladi rokometaši nimajo konkurence, saj se lahko že drugo leto zapored pohvalijo z dvema naslovoma državnih prvakov v dveh različnih selekcijah. Takšnega uspeha ni uspelo doseči nobeni drugi rokometni šoli v Sloveniji.

Da je trebanjska rokometna šola ena najboljših v državi, govorijo imena, kot so brata Skube, Ferlin, Zarabec, Papež in Ratajec, vsi uspehi pa so rezultat dela z majhnim številom igralcev, iz katerih enostavno delamo čudeže. Z njimi smo dobili naslednike prej omenjenih velikih rokometnih imen.

Mladinci so osvojili odlično 4. mesto v državi. Kadeti so na domačem parketu ob podpori polne dvorane glasnih navijačev postali državni prvaki. Prav tako so že četrto leto zapored starejši dečki A postali državni prvaki. Gre za čas, odkar igrajo rokomet v okviru RZS. Ta generacija rokometašev je dosegla naziv državnega prvaka v rokometu za osnovne šole že tretje leto zapored. Takega uspeha pred njo ni uspelo doseči še nobeni šoli. Starejši dečki B so osvojili končno 6. mesto v državi. Vse to so rezultati, na katere smo izjemno ponosni. Upamo, da bomo z načrtnim strokovnim delom v mlajših selekcijah še naprej ustvarjali igralce, ki bodo lahko svoje rokometne sanje dosanjali v kvalitetnejših in bogatejših klubih, matičnemu klubu pa se bodo vsaj delno vrnili finančni vložki, ki mlade peljejo v rokometni svet. Finančni vložki, ki smo jih v letošnji sezoni vložili v mlade, so z njihovimi uspehi poplačani.

Ob koncu sezone se zahvaljujemo otrokom, staršem, navijačem in sponzorjem, ki ste nas pri našem delu spodbujali in podpirali.

[do action=”youtube-video” povezava=”q0cRQB0ZwgQ”/]

D. L.