Novice

VIDEO in FOTO: OŠ Trebnje že tretje leto zapored državni prvak

finalešolaV četrtek, 10. 4. 2014, se je v organizaciji OŠ Dragomirja Benčiča-Brkina v Kozini odvijalo finale v rokometu za osnovne šole v kategoriji starejših dečkov (letnik 1999 in mlajši). OŠ Trebnje je svoje nasprotnike  premagala brez težav ter zasluženo osvojila 1. mesto v državi ter se zapisala v zgodovino slovenskega rokometa za osnovne šole, saj še nobeni Osnovni šoli ni uspelo postati državni prvak trikrat zapored. Poleg tega je OŠ Trebnje tudi edina, ki je bila državni prvak že petkrat. Do sedaj je v velikem finalu nastopila sedemkrat in osvojila petkrat prvo mesto, enkrat drugo mesto in enkrat tretje mesto.

Prvo tekmo je OŠ Trebnje odigrala proti OŠ Hrpelje. Trebanjci so vodili od prve do zadnje minute ter zasluženo zmagali za visokih devet zadetkov. Drugo tekmo so Trebanjci odigrali proti OŠ Ormož. Trebanjci so podobno kot v prvi tekmi vodili od začetka do konca, vendar so se Ormožani v prvem polčasu dobro upirali, saj Trebanjci za več kot 3 zadetke niso vodili nikoli. V drugem polčasu pa je OŠ Trebnje popolnoma zagospodarila na igrišču in na koncu slavila za neverjetnih 10 zadetkov.  Tako se je OŠ zopet veselila prvega mesta in dokazala, da se v Trebnjem odlično dela z rokometaši za kar ima izredno zahvalo Rokometni klub Trimo Trebnje, saj so prav vsi učenci tudi člani RK Trimo Trebnje. Najboljši igralec turnirja je bil Trebanjec Marko Kotar, v najboljši sedmerki pa sta bila poleg njega še Miha Kotar in Kristjan Horžen.

Igralci, ki so nastopili za OŠ Trebnje: Andraž Brezovar, Alen Kukenberger, Tevž Gabrijel, Hriberšek David, Miha Kotar, Marko Kotar, Kristjan Horžen, Urh Pangerc, Jan Redek, Urh Poglavc, Žiga Medved, Timotej Majzelj, Amadej Jerlah, Luka Falkner, Nejc Jaklič, Luka Rogelj, Žan Zakošek, Lovro Višček, Tim Pangrc, Aljaž Hribar in Marko Smolič.

Pohvaliti pa velja tudi mažoretno skupino Osnovne šole Trebnje, ki so odlično nastopale ter spodbujale trebanjske rokometaše.

Najlepše bi se zahvalil tudi sponzorjema SIKA d.o.o. in ALVA d.o.o. za finančno pomoč.

REZULTATI FINALNEGA TURNIRJA

1. tekma: OŠ TREBNJE : OŠ HRPELJE  29:20  (13:9)

2. tekma: OŠ TREBNJE : OŠ ORMOŽ  29:19  (14:12)

3. tekma: OŠ HRPELJE : OŠ ORMOŽ     18:25   (11:15)

Končni vrstni red finalnega turnirja: 1. mesto OŠ Trebnje, 2. mesto OŠ Ormož, 3. mesto OŠ Hrpelje

D. L.

[do action=”youtube-video” povezava=”TkwmyIPzsoc”/]