Novice

Veterani RK Trimo Trebnje v 1/16 pokala gostili RK Maribor Branik

Dvorana OŠ Trebnje, 5.12., 18.30

Veterani RK Trimo Trebnje : RK Maribor Branik  20:39 (12:20)

V dvorani OŠ Trebnje se je na začetku tekme zbralo okoli 250 gledalcev, ki so prišli podpreti domače veterane. Veterani so začeli v postavi: Zaplotnik, Sušin, Femec, Radelj, Križman, Pust in Globokar na golu. Hraber začetek domačih, ki so zadeli v drugem napadu, ko je zadel Žiga Zaplotnik. V prvih 7. minutah so imeli domači kar 3 sedemetrovke in držali stik z gosti. Gostje sicer niso začeli v najmočnejši postavi, a je trener Šibila pred tekmo povedal, da bo pristop enak, kot na vsaki tekmi. Predvsem je dobro delovala naveza Radelj (srednji bek) – Femec (pivot), gostje pa so v napadu zadevali brez težav. Domači so še naprej kazali izjemno borbeno igro in v 13. minuti izenačili na 7:7. Z nekaj super obrambami se je izkazal vratar Benjamin Globokar. V 16. minuti je domači trener Alojz Radelj vzel minuto odmora, da so domači prišli do dodatne energije. Gostje so napravili pravcato hokejsko menjavo in zamenjali praktično celo postavo. Ohranjali so hiter tempo igre, delno pa se je razbranil tudi gostujoči vratar Đurica. Domači so do golov prihajali predvsem z igro na krožnega napadalca in 7-metrovkami, vendar so jih kar nekaj tudi zapravili – 3 v prvem polčasu. Huč je v 22. minuti po lepi akciji zmanjšal na 9:13. V zadnjih minutah prvega polčasa je do izraza prišla fizična pripravljenost gostov, ki so počasi povečevali prednost. Polčas so z 12:20 dobili gostje.
Drugi polčas se je nadaljeval po željah gostov, ki so zadevali brez večjih težav, veterani pa so zadeli po izjemno lepi akciji s cepelinom. Veterani so kljub zaostanku 10 golov igrali hrabro in se trudili po najboljših močeh. Gostje so kljub številnim izključitvam povečevali prednost, saj so domači v napadu izgubili veliko žog. Gledalci so uživali v borbenosti domače ekipe in jih vztrajno spodbujali. Trener gostov, dr. Marko Šibila je v 45. minuti vzel minuto odmora in še enkrat zamenjal celotno postavo. Priložnost za igro so dobili vsi igralci, ki so pokazali, da še vedno niso pozabili igrati rokometa. V zadnjih 15.minutah smo videli še nekaj lepih potez, gostje so na koncu slavili z 20 proti 39.
Tekma je imela dobrodelno noto, saj bodo vsi zbrani prispevki od tekme namenjeni mladim rokometašem iz Trebnjega, ki si ne morejo privoščiti primerne športne opreme. Hvala Veteranom RK Trimo Trebnje za to idejo, zahvala pa tudi Leo klubu Trebnje, ki je pomagal z domačim kuhanim vinom in čajem. Hvala vsem, ki ste prišli na tekmo in darovali nekaj za tiste, ki potrebujejo našo pomoč. Končni znesek bo objavljen naknadno.

Semafor:
10.min: 4:7
20.min: 8:12
Polčas: 12:20

40.min: 15:26
50.min: 19:32
Konec tekme: 20:39