Novice

V zadnjih sekundah tekme do pomembnega remija v Velenju

Rokometaši Trima Trebnjega so na tekmi devetega kroga NLB lige prišli do zelo pomembnega remija, ko so na gostovanju v Velenju z uspešno izvedeno sedemmetrovko v zadnji sekundi tekme remizirali z Gorenjem z rezultatom 31:31.

Na prvem sobotnem obračunu devetega kroga NLB lige so tekmo bolje pričeli domači in povedli z 2:0. Prednost je postopoma narasla, v 9. minuti pa je po golu Matica Verdinka znašala že +5 (7:2). Od devete minute dalje pa so se prebudili tudi Trebanjci in z delnim izidom 1:6 izenačili na 9:9. V nadaljevanju prvega polčasa je sledila trda igra »gol za gol«, kjer so Velenjčani ohranjali vodstvo med enim in dvema zadetkoma, ekipi pa sta na odmor odšli z rezultatom 15:14, potem ko je končni izid prvega polčasa v zadnjih sekundah postavil Nikola Špelić.

Z izjemo uvodnih minut v drugem polčasu, ko so Velenjčani povišali prednost na +5 (19:14), je Trimo držal igro v svojih rokah in v 45. minuti na krilih razpoloženega Bojanića izenačil na 22:22. Sledila je razburljiva in izenačena končnica, ko so Trebanjci v zadnjih sekundah tekme prišli do sedemmetrovke, ki jo je uspešno izvedel Gal Cirar in popeljal Trebanjce do zasluženega remija z 31:31.

Pri naši članski ekipi je s kar enajstimi zadetki blestel Gal Cirar, s šestimi pa mu je sledil Adam Seferović.

Našo člansko ekipo v prihodnjem krogu čaka težko gostovanje pri Urbanscape Loki.

Benjamin Teraš po tekmi z Gorenjem Velenjem:

NLB liga, 9. krog:

Sobota, ob 17.00:

RK Gorenje Velenje – RK Trimo Trebnje 31:31 (15:14)

RK Gorenje Velenje: Taletovič 3 obrambe, Vujović 3 obrambe, Logar; Mazej, Haseljić 1, Tajnik 4, Špelić 6, Matanović 2, Stojnič, Miklavčič 2, Banfro, Verdinek 8, Šiško, Miha Kavčič 3, Aleks Kavčič 5, Kete; Trener: Zoran Jovičič.

RK Trimo Trebnje: Urbič 3 obrambe, Brana 3 obrambe; Cvetko 1, Jerlah, Seferović 6, Dobovičnik, Matic Kotar 2, Miha Kotar 1, Marko Kotar 1, Udovič 2, Sašek, Redek, Bojanić 5, Grbič, Grandovec 2, Cirar 11; Trener: Benjamin Teraš.