Novice

V Trebnje prihaja Urbanscape Loka

Trebanjsko zasedbo v šestem kolu Lige NLB čaka zahtevna preizkušnja, saj v domači dvorani gosti Urbanscape Loko, ki se je v preteklosti že izkazala za neugodnega tekmeca, zato nas čaka precej pestro dogajanje.

Za Trebanjci je precej uspešen teden. Po dveh spodrsljajih (Riko Ribnica, Butan Plin Izola) je nastopila odlična igra, s katero so uspeli priti do zelo pomembnih dveh točk v Dobovi. Z zmago se je četi Ivana Vajdla uspelo prebiti tik pod vrh lestvice, in sicer se po petih odigranih tekmah nahaja na tretjem mestu z osvojenimi sedmimi točkami.

Tokrat je na sporedu novo težko dejanje, saj na Dolenjskem gostuje zasedba Urbanscape Loke. Slednjo vodi nekdanji selektor ženske reprezentance Robert Beguš in ima v svojih vrstah kar nekaj pomembnih členov. Eden izmed nosilcev je tudi nekdanji trebanjski rokometaš Žan Grojzdek, ki igra na položaju levega zunanjega.

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

»V petek nas čaka še ena v vrsti izjemno težkih tekem proti Škofji Loki. Letos smo pokazali že več obrazov. Upam, da skupaj dozorevamo iz tekme v tekmo in upamo predvsem na takšen pristop, kot je bil proti Dobovi. Priprave na nasprotnika potekajo po pričakovanjih, zato pričakujem in si želim, da nam čim več navijačev na tekmi pomaga do novih točk,« pred dvobojem meni kapetan Uroš Udovič.

Srečanje med Trebanjci in Škofjeločani se v petek, 11. oktobra prične ob 19.00.

Liga NLB, 5. krog:
Petek, 11. oktobra, ob 19.00 (Športna dvorana OŠ Trebnje):
RK Trimo Trebnje – RD Urbanscape Loka

Sobota, 12. oktobra, ob 18.45:
RD Butan Plin Izola – MRD Dobova

Ob 19.00:
RK Slovenj Gradec – MRK Krka Novo mesto

Sreda, 30. oktobra, ob 19.00:
RK Jeruzalem Ormož – RK Maribor Branik

Že odigrano:
RK Celje Pivovarna Laško
– RK Gorenje Velenje 33:21
RD Riko Ribnica
– RD Koper 31:27