Novice

V Trebnje prihaja mladi Jan Kamnikar

Na položaju desnega krila bo družbo Galu Cirarju od prihodnje sezone dalje delal tudi perspektivni Jan Kamnikar, ki prihaja iz vrst trboveljskega Rudarja.

Kamnikar je rokometno pot začel v domačem Rudarju iz Trbovelj. Bil je član vseh mlajših kategorij in nase opozarjal že v najstniških letih. Prvo priložnost v članski konkurenci je dobil pri šestnajstih letih, ko je v sezoni 2016/2017 odigral 3 tekme in prispeval 1 zadetek. Za njim je odlična letošnja sezona. Na dvajsetih srečanjih je vknjižil 76 golov in bil po izboru bralcev portala ŠD Šport najboljše drugoligaško desno krilo minule sezone.

Po Žanu Grojzdku ter Matiji Pandevu je mladi Kamnikar že tretja okrepitev trebanjskega kluba za prihodnjo sezono. Vodstvo si želi sestaviti konkurenčno zasedbo, ki bo zaradi igranja v treh tekmovanjih (Liga NLB, Evropa, pokal Slovenije) imela dovolj širine. Perspektivni Trboveljčan je s klubom podpisal triletno pogodbo.

Jan Kamnikar, nova okrepitev RK Trimo Trebnje:
»Občutki ob prestopu so odlični. Liga NLB bo zame nova izkušnja, igranje v Evropi pa je samo še pika na i. To je nekaj, kar si želim že od malih nog. Za RK Trimo Trebnje sem se odločil, ker gre za klub z visokimi ambicijami, kjer bom lahko svoje znanje še nadgrajeval. Prepričan sem, da bom s trdim delom upravičil zaupanje celotne ekipe, soigralcev, pa tudi navijačev. Gremo Trimo!«

OSNOVNI PODATKI:
IME IN PRIIMEK:
Jan Kamnikar
VIŠINA/TEŽA:
183 cm/79 kg
DRŽAVLJANSTVO:
Slovenija
DATUM ROJSTVA:
7.9.2001
DOSEDANJI KLUBI:
RD Rudar Trbovlje (2010-2020), RK Trimo Trebnje (2020-?)