Novice

V soboto na sporedu 30. cvičkov derbi

V soboto bo novomeška športna dvorana Marof gostila 30. cvičkov derbi med ekipama novomeške Krke in trebanjskega Trima, ki želi na pomembnem gostovanju proti varovancem nekdanjega trebanjskega trenerja Romana Zarabca, iztržiti pozitiven rezultat.

Trebanjci so letošnjo sezono Lige NLB pričeli zelo dobro in v prvih šestih krogih zabeležili vsega en poraz (Ribnica) ter en nesrečen remi z Izolo. Po šestih odigranih tekmah se nahajajo na tretjem mestu prvenstvene lestvice in imajo na svojem kontu 9 točk. Zdaj četo Ivana Vajdla čaka serija najtežjih tekem, in sicer se bodo trebanjski rokometaši v nadaljevanju oktobra in novembra pomerili še s Krko, Mariborom, Gorenjem Velenjem, Koprom ter Celjem Pivovarno Laško.

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

V sedmem kolu pa je na sporedu zdaj že 30. tradicionalni cvičkov derbi med Krkaši in Trebanjci, ki ga bodo v jesenskem delu sezone gostili Novomeščani, nato pa povratno srečanje sledi še februarja v Trebnjem.

»Čaka nas še ena težka tekma pri neugodni ekipi Krke, ki je zelo kvalitetna, s čimer je pokazala na gostovanju v Slovenj Gradcu. Gre za posebno tekmo, saj je na sporedu Cvičkov derbi. Vendar mi želimo pokazati pravi obraz in z borbo priti do ugodnega rezultata,« je pred sobotnim gostovanjem v dolenjski prestolnici dejal bosanski ostrostrelec Dino Hamidović.

Srečanje med novomeško in trebanjsko zasedbo se v novomeški športni dvorani Marof prične v soboto, 19. oktobra ob 20.30, s prenosom na SportKlub 3.

Liga NLB, 7. krog:
Sobota, 19. oktobra, ob 17.00:

RK Maribor Branik – RK Slovenj Gradec

Ob 19.00:
MRD Dobova – RD Riko Ribnica
RK Gorenje Velenje – RK Jeruzalem Ormož

Ob 20.00:
RD Urbanscape Loka – RD Butan Plin Izola

Ob 20.30:
MRK Krka Novo mesto – RK Trimo Trebnje

 

Že odigrano:
RD Koper – RK Celje Pivovarna Laško 20:26 (8:14)
Avsec 5, Smolnik 4; Leban 7, Marguč 5.