Novice

V soboto na gostovanje v Velenje

Našo člansko ekipo v soboto ob 17. uri čaka gostovanje pri Gorenju Velenju, ki trenutno zaseda tretje mesto na prvenstveni lestvici. Varovanci trenerja Benjamina Teraša si na sobotnem obračunu, ki se bo s prenosom na TV Slovenija 2 začel ob 17. uri, želijo popraviti igro iz prejšnjih tekem in morda presenetiti četo Zorana Jovičića.

Trebanjce po treh zaporednih porazih tokrat čaka gostovanje pri Gorenju Velenju. Ti imajo na svojem računu 11 točk in se nahajajo na tretje mestu prvenstvene lestvice. Ekipa, ki jo vodi Zoran Jovičić, je do sedaj vknjižila pet zmag, en remi in dva poraza. Moštvo nastopa tudi v EHF pokalu, konec meseca pa jih čaka zadnji krog EHF pokala proti španskemu Granollersu, ki bo odločil potnika v skupinski del drugega najkakovostnejšega evropskega rokometnega tekmovanja.

Najboljši strelec velenjske zasedbe je Matic Verdinek, ki s 53-imi doseženimi zadetki zaseda še prvo mesto na lestvici strelcev v NLB ligi. Moštvi sta si nazadnje nasproti stali v sezoni 2014/2015, ko smo na prvi tekmi rednega dela državnega prvenstva izgubili z rezultatom 23:30, na povratnem srečanju pa je Gorenje slavila z izidom 37:28.

»Pred nami je tekma s favoriziranim nasprotnikom, na kateri nimamo kaj izgubiti, ampak lahko le pridobimo nekaj novega. Naš cilj je predvsem, da popravimo napake iz prejšnjih tekem in poizkušamo zdržati vseh šestdeset minut v enakem ritmu ter brez večjih nihanj. Če nam bo to uspelo pa vemo, da je v eni tekmi možno prav vse. Borili se bomo do zadnje sekunde in videli, kaj nam bo to prineslo,« je pred dvobojem dejal kapetan ekipe, Tevž Grandovec.

NLB liga, 9. krog:

Sobota, ob 17.00:

RK Gorenje Velenje – RK Trimo Trebnje – prenos na TV Slovenija 2