Novice

V prvem krogu do točke

Trebnje, 9. sep., 19.00, dvorana OŠ Trebnje.

RK Trimo Trebnje – RD Koper 2013 21:21 (10:12)

Cvetko 5, Skol, Florjančič (rdeč karton 19.min), Sašek 1, Horžen, Sikošek-Pelko, Pernovšek, Udovič 4, Djurdjevič 3, Rozman 4, Ma. Kotar 3, Grandovec 1, Brana 14 obramb, Urbič, Hasič.

Začela se je nova rokometna sezona v 1. NLB slovenski ligi, ki so jo rokometaši Trima začeli pred svojimi navijači proti RD Koper 2013, ki ga vodi slovenski selektor Veselin Vujovič. V prvih 5. minutah smo že lahko videli kako se bo celotna tekma odvijala. Malo število zadetkov na obeh straneh, borba za vsako žogo in agresivna obramba, tako na eni, kot tudi drugi strani. Videlo se je, da je v začetnih minutah prisotne nekaj nervoze, kar se je videlo v izgubljenih žogah, a fantje so napake v napadu popravili z izjemno bojevitostjo in nepopustljivostjo. Domači trener je veliko rotiral, tudi s trojnimi menjavami v 17. minuti. V 19. minuti je Luka Florjančič dobil rdeč karton, ko je malce nespretno in nevarno z roko v predel vratu zadel Grego Krečiča. Domače ekipe to ni zmedlo, igralci Kopra so na odmor z malce več zbranosti odšli z 2 goloma prednosti.
Začetek drugega polčasa pa se je začel s popolno prevlado gostov, ki so povedli za 5 zadetkov. Igralci Trima niso in niso mogli do gola, ter so se v napadu slabih 15 minut izjemno trudili, a brez pravega uspeha. Kljub temu so ob nekaj izjemnih obrambah Urha Brane ostali borbeni in s pomočjo glasne publike počasi topili prednost Kopra. Še v 52. minuti so gostje vodili z 16:19, a so fantje iztisnili še zadnje atome energije, se zbrali in odigrali super končnico. Spremljali smo infarktnih zadnjih 5 minut, ko sta blestela predvsem oba vratarja, domači pa so se povsem približali in izenačili rezultat. Na koncu bi se lahko tekma obrnila v obe smeri, Brana je ubranil strel, Trimo je imel možnost polprotinapada, ki pa žal ni uspel in ekipi sta se razšli z remijem.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”265″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”150″ thumbnail_height=”112″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”28″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show as slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

RK Trimo Trebnje