Novice

V končnici Maribor boljši

Nedelja, 16.10.2016; Rokometaši Trima smo v končnici izgubili tekmo z Mariborom. Večji del tekme smo se izmenjavali v vodstvu, na koncu pa so presodile naše napake v napadu.

RK Trimo Trebnje : RK Maribor  24 : 27 (10:11)

RK Trimo Trebnje: Cvetko, Djurdjevič 10(4), Florjančič 4, Grojzdek, Murčehajič, Udovič 1, Skol 4, Kotar 1, Sikošek Pelko, Sašek 1, Željko, Mlakar, Grandovec T. 3, Mikec, Brana (12 obr), Urbič.

RK Maribor: Bogadi 6(1), Čančar, Čudič, Sok 2(1), Tomič, Hrastnik 3, Leben, Velkavrh 5, Špende 3, Verdinek 2, Stopar 1, Čagalj, Štrumpelj 2, Ivković 1, Kete 2.

Tekma se je začela izenačeno, kmalu pa smo z dobro obrambo povedli za 2 (3:1). Maribor je izenačil na tri, nato pa smo z odlično igro naredili razliko 55 golov (8:3). Odlično je igral Djurdjevič, ki pa smo ga morali malo spočiti in gostje so to izkoristili in izenačili. Do polčasa nismo uspeli ujeti istega ritma in ga minimalno izgubili.

Drugi polčas se je začel izenačeno. Kmalu smo obrnili rezultat, nato pa sami z svojimi napakami (sedemmetrovke, protinapadi) vračali goste v igro. Kljub vsemu smo imeli izenačeno tekmo. Večkrat smo vodili gol, a gostje so dgovarjali. Še v 53. minuti smo vodili za gol, nato pa nismo izkoristili igralca več in Maribor je tekmo obrnil v svojo korist. V končnici nismo bili zbrani in tekmo izgubili.

Po tekmi je trener Trima povedal: “Mislim, da smo, kljub veliko boljši igri Maribora kot dosedaj, uspeli premagati sami sebe. V prvem polčasu smo morali spočiti Djurdjeviča, adekvatne zamenjave danes pa ni bilo in Maribor se je vrnil v igro. V drugem polčasu pa smo zgrešili preveč “zicerjev”, skupno kar 10 in to nas je stalo zmage. Želja in borbenost je bila na visokem nivoju, nekatere taktične stvari pa nismo reševali po dogovoru”.