Novice

V Halo Tivoli prihaja Eurofarm Pelister

Trebanjske leve v torek ob 20.45 čaka tekma 5. kola EHF Lige. V Hali Tivoli bo gostovala zasedba makedonskega Eurofarma Pelisterja, ki ga na klopi vodi nekdanji trener Gorenja Velenja ter hrvaški selektor Željko Babić. Kljub porazu na Koroškem, so varovanci Uroša Zormana odločeni, da ponovijo predstave s prejšnjih evropskih tekem in pridejo do pomembnih dveh točk.

Makedonija se že nekaj let enakovredno kosa na evropski klubski sceni. Vardar Skopje je stalno v vrhu EHF Lige prvakov, prav tako Metalurg Skopje, zadnjih let pa se glavni dvojici makedonskih mestnih rivalov pridružuje še Eurofarm Pelister. Slednji je nastal z združitvijo dveh klubov (Eurofarm Rabotnik in Pelister), ambicije za naslov makedonskega prvaka pa ne manjkajo.

V ponedeljek, 30. novembra, bo ob 12. uri na Facebook strani trebanjskega kluba prenašana novinarska konferenca pred tekmo z Eurofarmom.

Klub, v katerem je še lansko sezono igral trebanjski rokometaš Anže Ratajec, s klopi vodi nekdanji trener Gorenja Velenja ter Krškega in selektor hrvaške izbrane vrste, Željko Babić. Moštvo, ki naj bi imelo po neuradnih informacijah okoli milijon evrov klubskega proračuna na sezono, ima v svojih vrstah kar nekaj odličnih posameznikov. Med njimi najbolj izstopa hrvaški reprezentant Stipe Mandalinić, ki je v Bitolo prišel pred začetkom te sezone iz vrst nemškega prvoligaša Fuchse Berlina.

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Trebanjski levi kljub sobotnemu porazu v Slovenj Gradcu, že resno razmišljajo o torkovem obračunu. Torkovega tekmeca zelo spoštujejo, a verjamejo, da z borbeno predstavo lahko pridejo do ugodnega rezultata.

Uroš Zorman, trener RK Trimo Trebnje:
»Po porazu v Slovenj Gradcu se moramo zbrati. Spodrsljaj na Koroškem ni tragičen, saj smo vedeli, da bo prišel tudi ta dan. Glave gor, gremo dalje in srečo imamo, da se tekme vrstijo ter imamo možnost dvigniti ekipo. Eurofarm Pelister je odlična ekipa in vredna spoštovanja. Dali bomo vse od sebe, nato pa bomo videli, kaj bo to prineslo.«

Srečanje med trebanjskimi levi in Makedonci se v Hali Tivoli prične v torek, 1. decembra, ob 20.45, s prenosom na TV Arena Sport 1.

EHF LIGA, 5. KROG (SKUPINA D):
Torek, 1. decembra, ob 20.45 (Hala Tivoli, Ljubljana):
RK Trimo Trebnje – RK Eurofarm Pelister

LESTVICA:

KLUB GP W D L GOALS DIFF PTS
1. Rhein-Neckar Löwen 2 2 0 0 65 : 52 13 4
2. Kadetten Schaffhausen 2 1 1 0 54 : 53 1 3
3. RK Trimo Trebnje 1 1 0 0 28 : 26 2 2
4. GOG 3 1 0 2 90 : 95 -5 2
5. HC Eurofarm Pelister 3 0 1 2 74 : 83 -9 1
6. Grundfos Tatabanya KC 1 0 0 1 26 : 28 -2 0