Novice

V dramatični končnici do remija

Zasedba Trima je v četrtem kolu po izjemno razburljivi in napeti končnici remizirala z Izolani s 27:27 in osvojila še 5. letošnjo točko.

Čeprav so Trebanjci prejšnji petek proti Ribničanom zabeležili prvi, a hkrati zelo tesen poraz, kljub temu v domači garderobi vlada zelo dobro vzdušje. Četo Ivana Vajdla je v zadnjem septembrskem petku čakala nova in še tretja domača preizkušnja. Na Dolenjskem gostovala zasedba Butan Plin Izole, ki je po treh odigranih kolih imela na svojem računu dve točki. Slednji je osvojila prav v prejšnjem krogu proti novincu iz Slovenj Gradca.

Slab začetek, boljši konec

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Trebanjski fantje so tekmo začeli pod pričakovanji in z veliko luknjami v obrambi dovolili tekmecu, da uspe povesti. Prednost je držal med tremi in štirimi goli, medtem ko domačinom nikakor ni steklo v napadu. Ob odmoru je na semaforju kazalo 9:14 za Primorce.

V drugem delu pa močno izboljšana predstava, ki je gostitelje z boljšo igro v obrambi popeljala do izenačenja z 18:18, medtem ko je sledila napeta in razburljiva končnica. Po zelo dramatični končnici je Uroš Udovič v zadnji sekundi zadel za pomembno točko (27:27).

Najboljši igralec tekme je bil Uroš Udovič, pri Trimu je sedemkrat zadel Anže Dobovičnik, dvakrat manj pa Gal Cirar. V vratih je Aleksandar Tomić zbral devet obramb.

Trebanjce v naslednjem krogu čaka gostovanje v Dobovi.

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

»Za nami je četrto kolo Lige NLB, ki smo ga odigrali nekoliko pod pričakovanji. Znova se nam je ponovil tisti padec v prvem polčasu, katerega smo v končnici uspeli nadoknaditi s točko. Kljub temu bi mogli to tekmo dobiti in verjamem, da bomo napake odpravili že do naslednje tekme v Dobovi,« je po obračunu dejal kapetan Trima Uroš Udovič.

»Sigurno pomembna točka za nas. V prvem polčasu smo igrali odlično, v drugem pa so nas tekmeci presenetili s spremenjeno obrambno postavitev, kljub temu, da smo bili pripravljeni na to. Na koncu je nekaj spornih sodniških odločitev prineslo neodločen izid,« pa dodal izolski rokometaš Teo Beganović.

Liga NLB, 4. krog:
Petek, 27. septembra, ob 19.00 (Športna dvorana OŠ Trebnje):
RK Trimo Trebnje – RD Butan Plin Izola 27:27 (9:14)
RK Trimo Trebnje:
Tomić 9 obramb, Brana; Udovič 4, Redek, Sašek, Cirar 5, Dobovičnik 7, Didovič 2, Grbić, Kmet, Hamidović 3, Seferović, Kotar 4, Rašo 2, Šešić; Trener: Ivan Vajdl.

RD Butan Plin Izola: Hušić, Logar; Jurič 2, Božič 3, Brumen 7, Zorič-Stepančič, Gačević 1, Gašperšič 1, Redžič, Poberaj 5, Petrović 5, Miklavec, Nikolić 2, Čolić, Beganović 1; Trener: Fredi Radojkovič.