Novice

Uspeli premagati odlični Jeruzalem

Nedelja, 7.2.2016; Rokometaši Trima smo uspeli premagati odlično ekipo iz Ormoža. Potem, ko smo praktično vodili celo tekmo, smo za zmago trepetali do zadnjih sekund.

RK Trimo Trebnje : RK Jeruzalem Ormož  30 : 29+ (18:14)

RK Trimo Trebnje: Djurdjevič 1, Florjančič 3, Murčehajič, Skol, KOtar 8(2), Sušin 4, Željko, Potočnik 8, Udovič 2, Sašek 1, Pernovšek, Grandovec M., Mlakar, Grandovec T. 3, Brana(5 obr), Urbič (6 obr).

RK Jeruzalem Ormož: Kavčič, Horvat, Bogadi 3, Čudič 3(3), Ozmec 1, RAdujković, Šutalo, Žuran 9, Grizold, Kocbek 3, Balent, Kosi 1, Mesarić 5, Pertovič, Rajšp, Cirar 4.

Začel se je drugi del sezone 15/16 in takoj smo bili priči odlični tekmi. V gostje so prišli rokometaši iz Ormoža, ki so v prvem delu zbrali 4 točke več in nas na domačem terenu tudi premagali. Na začetku tekme so gostje povedli z 1:0, nato pa smo bili ves čas v vodstvu rokometaši Trima. Vodili smo za 2 do 3 zadetke vse do rezultata 8:8, ko so nato gostje zopet prišli v vodstvo z 9:8. Sledil je naš odgovor in ponovno smo obrnili rezultat ter povedli za 4 (14:10). Tako prednost smo uspeli obdržati do polčasa.

Drugi polčas se je začel dobro za nas in nekajkrat smo povedli za 5 zadetkov. Vendar gostje se niso predajali in so nam dihali za ovratnik. V 44. minuti so se približali le na gol razlike (22:21), nato pa smo jim zopet rahlo ušli. Sledila je razburljiva končnica. Po vodstvu 27:24 v 52. minuti so nas uspeli v 55. minuti ujeti na 27. Tekma se je začela znova, vedno pa smo uspeli mi povesti. Dve minuti do konca so imeli gostje napad za vodstvo, a ga ob dobri obrambi niso uspeli izkoristiti. Ostala nam je dobra minuta za zadnji napad. Po minuti odmora 24 sekund do konca smo se dogovorili za akcijo, ki nam je preko Kotarja tudi uspela. Povedli smo 16 sekund do konca. Ormož je imel še eno priložnost, a je niso uspeli izkoristiti in tako je zmaga ostala doma.

Po tekmi je trener Trima Roman Šavrič izjavil: “Bili smo priča odlični tekmi. Veseli me, da smo po vseh težavah v jesenskem delu zopet konkurenčni. Potem, ko vodiš praktično celo tekmo, tudi za 5 zadetkov, se mi zdi, da smo zasluženo zmagali, čeprav bi lahko bilo tudi drugače. Čestitke vsem fantom za borbenost, veselimo se že prihodnjih tekem.”

CajiEg8W8AEsgRX

RK Trimo Trebnje