Novice

Uroš Zorman novi trener RK Trimo Trebnje!

RK Trimo Trebnje novo sezono pričenja z okrepljenim kadrom in prevetrenim strokovnim štabom. Mesto prvega trenerja bo v prihodnje prevzel eden najboljših slovenskih in svetovnih rokometašev vseh časov, Uroš Zorman.

Uroš Zorman ima za seboj bogato igralsko kariero. Pričel je na Slovanu, nato zaigral za Prule, Celje Pivovarno Laško, Ademar Leon, Ciudad Real ter nazadnje za poljske Kielce. Štirikrat je bil evropski klubski prvak, z reprezentanco osvojil srebro na domačem EP 2004, igralsko pot pa končal junija 2018. Za reprezentanco je odigral 225 tekem in prispeval 523 zadetkov. Gre za enega največjih legend slovenskega ter svetovnega rokometa, ki z novo sezono prevzema člansko ekipo RK Trimo Trebnje.

Zorman bo na klopi Trima nasledil Ivana Vajdla, ki je s tretjim mestom v državi vrnil evropska tekmovanja v Trebnjem po desetih letih. Nazadnje je po koncu igralske kariere deloval kot pomočnik trenerja na Poljskem pri slovitem Talantu Dušebajevu, od oktobra 2018 pa opravlja vlogo pomočnika selektorja slovenske moške izbrane vrste. Pogodbo s klubom je podpisal za dve sezoni.

Uroš Zorman, novi trener RK Trimo Trebnje:
»Zahvaljujem se vodstvu kluba za ponujeno priložnost, da lahko vodim tretjeuvrščeno ekipo minule sezone. Zame je to velik izziv, saj začenjam s samostojno trenersko kariero. Čaka nas zelo težko ter zanimivo obdobje, a verjamem, da se bomo ob koncu sezone lahko pogovarjali o številnih lepih stvareh. Obenem pričakujemo izjemno zanimivo državo prvenstvo ter igranje v EHF ligi. V čast mi je voditi ekipo iz Trebnjega, zato gremo k novim izzivom naproti. Gremo Trimo!«

Anton Janc, predsednik RK Trimo Trebnje:
»Sodelovanje z Urošem Zormanom za naš klub predstavlja poseben izziv, saj prinaša s seboj izjemne izkušnje iz najvišjih nivojev rokometnih tekmovanj. Z njegovo pomočjo želimo narediti korak naprej in delovanje kluba dvigniti na še višji nivo. Tako kot se zavedamo, da bo to njegova prva vloga glavnega trenerja, vemo, da je nadvse motiviran, da se dokaže v tej vlogi.«

OSNOVNI PODATKI:
IME IN PRIIMEK:
Uroš Zorman
DATUM ROJSTVA:
9.1.1980
DOSEDANJI KLUBI:
IGRALEC: RD Slovan Ljubljana (-2000), RD Prule 67 (2000-2003), CB Ademar Leon (2003-2004), RK Celje Pivovarna Laško (2004-2006), BM Ciudad Real (2006-2009), RK Celje Pivovarna Laško (2009-2011), PGE Vive Kielce (2011-2018); TRENER: PGE Vive Kielce (2018-2020), Slovenija (2018-), RK Trimo Trebnje (2020-).

Uroš, dobrodošel v RK Trimo Trebnje!