Novice

Urh Brana ostaja trebanjski lev do leta 2022

Po kapetanu Urošu Udoviču bo prihodnji dve sezoni v trebanjskem dresu navduševal tudi vratar Urh Brana, ki je bil skupaj z Aleksandrom Tomićem v minuli sezoni odličen vratarski tandem.

Brana je rokometno pot začel v domačem Trimu, in sicer v kategoriji mlajših dečkov B. Prvo priložnost v članski ekipi je dočakal v sezoni 2011/2012, kjer je za člane odigral tri prvenstvene tekme, a njegova prioriteta je bila mladinska konkurenca. Zadnjih devet sezon je redni član prvega moštva, ki s Celjem in Gorenjem najdlje nastopa med prvoligaško konkurenco.

Brana je v minuli sezoni odigral 23 tekem in prispeval en zadetek (proti Maribor Branik), njegovo povprečje ubranjenih strelov na tekmo v celotni sezoni pa je 5,8. Skupaj z Aleksandrom Tomićem bo trebanjska vrata branil še vsaj dve leti.

Urh Brana, vratar RK Trimo Trebnje:
»Vesel sem, da smo s klubom našli skupni jezik. Upam, da bo letošnja sezona tako oziroma še uspešnejša, kot lanska. Zelo se veselim nastopov tudi v evropskih tekmovanjih, seveda pa vabim naše zveste navijače, da nas podprejo v največjem možnem številu.«

OSNOVNI PODATKI:
IME IN PRIIMEK: Urh Brana
DATUM ROJSTVA: 31.7.1994
VIŠINA/TEŽA: 183 cm/86 kg
DOSEDANJI KLUBI: RK Trimo Trebnje (2004-?)