Novice

Turški reprezentant nova okrepitev RK Trimo Trebnje

Položaj desnega zunanjega bo v prihodnji sezoni okrepil izkušeni turški reprezentant Ӧzgür Sarak, ki je zadnje sezone preživel pri turškemu prvaku Bešiktašu. Po Kamnikarju, Pandevu, Grojzdku ter Zormanu je peta okrepitev za prihodnjo sezono.

Ӧzgür Sarak se najbolje znajde na položaju desnega zunanjega rokometaša in bo predstavljal še kako pomembno okrepitev, tako v napadu kot obrambi. Gre za izkušenega igralca, ki je že igral v EHF Ligi prvakov, z Bešiktašem pa zadnja leta osvaja vrh turškega rokometa.

Sarak je pomemben člen turške izbrane vrste, ki se bo v kvalifikacijah za EP 2022 pomerila prav s slovensko reprezentanco. S klubom je podpisal enoletno pogodbo.

Ӧzgür Sarak, nova okrepitev RK Trimo Trebnje:
»Zelo sem vesel, da prihajam v RK Trimo Trebnje. Ponosen sem, da lahko oblečem dres ambicioznega slovenskega prvoligaša, ki ga bo v prihodnji sezoni vodil odličen trener Uroš Zorman. Verjamem, da se bom dobro vključil v ekipo, zato se nove sezone precej veselim.«

Jure Višček, podpredsednik RK Trimo Trebnje:
»Vemo, da na položaju desnega zunanjega ni veliko kakovostnih igralcev, zato je bil Sarak najboljša izbira. Zahvalil bi se zastopniku Marku Vukćeviču za prestop. Gre za kakovostnega rokometaša, a prvi dokaz bomo dobili na uvodnih treningih za novo sezono.«

OSNOVNI PODATKI:
IME IN PRIIMEK:
Ӧzgür Sarak
DATUM ROJSTVA: 7.2.1993
DRŽAVLJANSTVO: Turčija
VIŠINA/TEŽA: 193cm/93kg
DOSEDANJI KLUBI:
Bahcesehir Koleji (2010-2011), Ankara Spor (2011-2018), Beišktaš (2018-2020)