Novice

VIDEO in FOTO: Trimo skoraj presenetil Celje

Sobota, 11.5.2013; Rokometaši Trima so bili zelo blizu presenečenja, malo je zmanjkalo do točke ali dveh. Poslovil pa se je Alberto Garcia.

RK Trimo Trebnje : RK Celje Piv. Laško    28: 30 (12:15)

RK Trimo Trebnje: Korelec 3, Femec, Radelj 3, Paladin, Ratajec 2, Ferlin (13 obr), Skol, Sušin 8(3), Saje, Florjančič 1, Rojc 1, Zoran, Skube 5, Grandovec 1, Alberto Garcia 4(1), Brana.

RK Celje Piv. Laško: Lesjak, Potočnik, Blagotinšek, Mlakar 2, Marguč 2(1), Janc 2, Razgor 1, Ranevski, Skube 3, Poteko 1, Skok, Zelenović 3, Žabić, Mačkovšek 4, Lekai 7, Žvižej 5.

Tekma med Trimom in Celjem je bila zelo zanimiva z vsemi elementi dobre predstave: motivirana nasprotnika, dobro vzdušje na tribuni in rezultatska napetost. Začetek tekme pa je bil v znamenju igranja zadnje tekma “našega” Španca Alberta Garcie. Poslovili smo se z lepimi darili, Alberto pa je imel med navijači tudi rokometašice Krima.

Tekmo so bolje odprli gostje in povedeli 0:2. Prednost dveh do treh golov so držali do sredine polčasa,  ko so domačini uspeli izenačiti na 6. Nato so gostje zopet ušli celo na pet zadetkov (8:13) in zgledalo je, da te tekma rezultatsko že odločena. A so Trimovci le uspeli znižati vodstvo. Ob koncu polčasa pa bi lahko prišli tudi na -2, saj so bila vrata gostov prazna, a sodnika sta ocenila oviranje strela na gol kot dovoljen.

Drugi polčas se je začel z naletom domačinov in kmalu so uspeli izenačiti rezultat na 15. Tekma se je odprla, vzdušje v dvorani je bilo pravo športno. Celjani so se nato pobrali in zopet ušli na varno razliko. Vodili so za 4 (18:22, 20:24), presenečenja ni bilo na vidiku. Vendar so zelo borbeni Trimovci uspeli rezultat celo obrniti. Uspeli so narediti delni izid 6:0 in povesti za 2 (26:24). Nato smo imeli nekaj smole z streli (protinapad, stativa ob sedemmetrovki) in sodniškimi odločitvami, tako da se je Celje uspelo vrniti. Povedli so za gol, nato pa Trimovci nismo bili uspešni. Ko so Celjani povedli za dva zadetka, se je tekma odločila. Poskusili smo še zadnjič s presingom, a se ni izšlo. Trimo si je zaslužil vsaj točko, a tak je šport. Mogoče se nam vrne na drugi tekmi. Zadnjo tekmo pred domačimi gledalci bomo odigrali v petek, 24.5.ob 20, ko gostimo Krko.

Zadnja tekma Alberta v dresu Trima.

RK Trimo Trebnje

[do action=”youtube-video” povezava=”zl80fNWpby0″/]

[nggallery id=87]