Novice

Trimo še v drugo boljši od Krke

Petek, 29.11.2013; Rokometaši Trima smo še drugič v letošnjem prvenstvu uspeli premagati Krko. Potem, ko smo vodili že za 7 zadetkov, smo celo kožo reševali v zadnjih sekundah.

MRK Krka : RK Trimo Trebnje    25 : 26 (10:13)

MRK Krka: Jurečič 2, Suholežnik 1, Lavrič 6, Didovič 2, Špende 5, Štangelj, Maričič, Irman 4, Grubar, Jakše, Rašo 1, Borovnik, Zaponšek ( 10 obramb), Adamčič, Klobčar 4.

RK Trimo Trebnje: Korelec, Femec, Radelj 4, Ratajec 7(1), Čeh, Ferlin (9 obr, 1 x 7m), Kotar, Sušin 1, Saje, Rojc 8, Udovič, Kristan, Ferkulj 4(1), Grandovec T. 1, Florjančič 1, Brana.

Trimo je odpotoval v Novo mesto rahlo oslabljen. Poškodovana sta Murčehajič in Skol, Rojc in Korelec in Ferlin pa so izpustili nekaj treningov zaradi prehlada. A podobne, če ne še večje težave, so imeli tudi Krkaši, ki so nastopili brez Okleščna, Cvikla in Svetelška.

Tekma se je začela živčno z kar nekaj napak, po izenačenem uvodu pa smo pobudo prevzeli Trimovci. Tako smo povedli za 3 (3:6, 11. minuta), kar je privedlo do prve minute odmora domačinov. Nato sta si bili moštvi zelo blizu, Trimo je sicer vedno rahlo vodil, a si občutneje priložnosti ni uspel priigrati. Obramba je bila boljši del ekipe, v napadu pa smo imeli kar nekaj težav. Polčas se je kljub temu izšel zelo dobro, saj je že po koncu rednega dela iz devetmetrovke zadel Ferkulj.

635122683911348375_trimo21_130816_ak

V drugi polčas smo krenili zelo odločno. Malo smo spremenili postavo, prvič po treh tekmeh je v napadu odigral tudi Sušin, ki še vedno čuti posledice izpaha prsta. Uspeli smo se odlepiti od domačinov in povesti za 6 (13:19). Tudi minuta odmora domačinov ni pomagala, Trimo je še naprej igral suvereno in povedel za 7 zadetkov (14:21). Ko je že kazalo na miren zaključek, smo padli v neko črno luknjo in slabo odigrali zadnjih 15 minut. Ni bilo prave povezanosti v napadu, v obrambi smo delali napake. Krka se je vrnila v igro in 2 minuti pred koncem celo izenačila. Končnica je bila napeta, v zadnji minuti smo prišli v napad in priigrali najstrožjo kazen 12 sekund do konca tekme. Uspešen realizator je bil Ratajec, v zadnjih sekundah pa Krka ni uspela izenačiti. Po tekmi je trener Trima povedal: “Tekmo smo vzeli resno, kot vse do sedaj. Uspelo nam je sestaviti odličnih 45 minut igre, kar skoraj ne bi bilo dovolj. Kljub vsemu smo tekmo zasluženo zmagali, priznati pa je treba, da smo imeli na koncu tudi nekaj sreče. Izkoristili smo težave Krke z poškodbami in jih še drugič letos premagali. Sedaj lažje dihamo, bitka je dobljena, vojna pa še ne.”

vir:www.siol.net

vir:www.siol.net

RK Trimo Trebnje