Novice

Trimo se je žilavo upiral prvakom

Sobota, 26.4.2014; Rokometaši Trima smo se dobro upirali državnim prvakom, dobili celo polčas in do konca dihali za ovratnik Gorenju.

RK Gorenje : RK Trimo Trebnje    33 : 30 (16:17)

RK Gorenje: Taletovič, Cehte 2, Medved 6, Burić S. 6, Burić B., Skube 5, Golčar 1, Šoštarič 2, Papež 5(1), Dobelšek, Gams 1, Nosan 1, Oštir, Dujmovič 4(1).

RK Trimo Trebnje: Femec, Radelj 6, Murčehajić, Ratajec 14(4), Čeh, Ferlin (15 obr), Skol 4, Sušin, Baznik, Rojc 3, Udovič 1, Grandovec T. 2, Florjančič, Brana.

Rokometaši Trima smo pogumno stopili v tekmo, kljub temu, da niso mogli igrati Ferkulj, Sušin in Murčehajić. Odnos je bil pravi, Gorenje pa je imel določene težave z motivacijo. Tako situacijo smo izkoriščali in vodili praktično cel polčas za zadetek ali dva. Obramba je bila sicer malo slabša, napad in protinapad pa je tekel zelo dobro. Razigran je bil Ratajec, Skol je odlično vodil ekipo. Gorenje nas je proti koncu polčasa ujel  in tudi prvič povedel (10:9), a nismo se še predali. Po minuti odmora smo zopet dobro odigrali in zopet uspeli povesti (12:14). Gorenje je nato izenačil, v zadnjih sekundah polčasa pa smo uspeli zadeti za vodstvo.

Tudi v drugem polčasu smo se dobro upirali , rezuttal je bil večkrat izenačen. Do 4o. minute smo še držali korak (22:21), nato pa tudi zaradi krajše klopi malo popustili. Gorenje je to izkoristil in se odaljil na varno razliko 5 zadetkov (28:23, 46. minuta). Po minuti odmora smo razliko uspeli malo zmanjšati, a bližje kot na tri gole ni šlo. Ko je že kazalo na zanesljivo zmago Gorenja, smo se v 58. minuti uspeli približati le na 2 gola zaostanka. Ponudila se nam je priložnost 40 sekund do konca, da pridemo le na minus ena. Imeli smo minuto odmora in se dogovorili za hitro akcijo in v primeru zadetka smo nato želeli odigrati presing v zadnjih sekundah. Žal se nam ni izšlo, Gorenje pa je nato z zadnjim zadetkom le dokončno postavil piko na i zmagi. Odlično tekmo je imel Ratajec, z 14 zadetki prvi stelec tekme, tudi vsi ostali igralci si zaslužijo čestitke in pohvalo.

RK Trimo Trebnje

Foto: Siol