Novice

Trimo premagal Slovan lažje od pričakovanj

Sreda, 4.12.2013; Trimo je veliko lažje od pričakovanega odpravil Slovan. Vodili smo do začetka do konca tekme, največ tudi za 14 zadetkov.

RK Trimo Trebnje : RD Slovan   32 : 23 (15:9)

RK Trimo Trebnje: Korelec 1, Femec, Radelj 5, Murčehajić 1, Ratajec 4(2), Čeh, Ferlin (20 obr), Skol 2(2), Sušin 2, Saje (1 obr), Rojc 9, Udovič 3, Ferkulj 4, Grandovec T. 1, Florjančič, Brana (2 obr).

RD Slovan: Sankovič, Bogdanič Jenko, Erak 1, Matajič 1, Grojzdek 1, Maleševič, Čemas 4(1), Župič, Skušek 2, Kete, Pogačnik 6, Škerlak 5, Kovačič, Tomšič, Poklar 3, Kastelic.

Rokometaši Trima smo prišli do 6 zmage v prvenstvu na lažji način od pričakovanega. Povedli smo z 2:0 in nato vodstvo postopoma povečevali. Pri rezultatu 7:3 so morali gostje že vzeti minuto odmora, kar pa jim ni prineslo preobrata. Odlično je branil Klemen Ferlin, ki je ubranil sedemmetrovko, dva protinapada in še nekaj čistih žog. Trimo je obrambe znal izkoristiti in povedel za visokih +8 (14:6). Do polčasa smo nato malo popustili in na odmor odšli s prednostjo šestih zadetkov.

V nadaljevanju smo videli samo eno ekipo, po delnem izidu 4:0 smo povedli za 10 (19:9). Kljub visokemu vodstvu se nismo ustavljali in zavzeto igrali še naprej. Ferlin je nadaljeval z odličnimi obrambami, napad je imel visok izkoristek strelov. Posledično smo povedli za 14 zadetkov (28:14, 30:16). Zadnjo četrtino so tako odigrali fantje iz klopi in uspešno odigrali zaključek tekme. Končni izid so igralci Slovana uspeli ublažiti na znosnih -9, zmaga pa je zasluženo ostala doma.

Po tekmi je trener Trima Roman Šavrič povedal: “Čestitam igralcem za vnovično visoko motivacijo in željo po uspehu. Ta nas je pripeljala do zaslužene zmage, za katero je temelje s svojimi obrambami postavil odlični Ferlin. Prvenstvo se je obrnilo in posledično imamo lažji razpored kot na začetku in to pametno izkoriščamo. Upam, da uspemo zmagati še kakšno tekmo pred premorom in si zagotoviti mirnejšo pomlad. Z mislimi pa smo že na pokalni tekmi v Hrastniku, čeprav nas pred tem čaka še prvenstvena tekma z Gorenjem”.

RK Trimo Trebnje