Novice

Trimo odščipnil točko Mariboru

Sreda, 20.11.2013; Rokometaši Trima smo uspeli osvojiti točko proti favoriziranemu Mariboru, druga točka pa se nam je izmuznila.

RK Trimo Trebnje : RK Maribor   30 : 30 (14:16)

RK Trimo Trebnje: Korelec 2, Femec, Radelj 3, Murčehajič 1, Ratajec 6, Čeh, Ferlin (12 obr), Skol 1(1), Kotar, Sušin, Saje, Rojc 7, Ferkulj 5(1), Grandovec T. 2, Florjančič 3, Brana;

RK Maribor: Škalički, Štefanič, Malinović 4, Žmavc 1, Jamnik, Poklar 1, Vran, Razgor 5(1), Kodrin 1, Čudič, Hrastnik, Fidel 1, Zarabec 6(1), Kleč 6,  Sok 5;

Tekma je bila čez celoten potek zelo izenačena z občasnimi prebliski obeh ekip. Mariborčani so povedli, nato pa smo pobudo prevzeli Trimovci. Vodili smo z dvema zadetkoma razlike (7:5), nakar so nas gostje ujeli. Drugi del prvega polčasa so narekovali tekmo in rezultat, mi pa smo jih lovili. Polčas so tako dobili gostje, a razlika ni bila (pre)visoka (12:14).

V drugem polčasu smo prvi zadeli Trimovci, nato pa so gostje ohranjali razliko 2 zadetkov. Trimo je dihal za ovratnik, v 42. minuti smo se približali na gol zaostanka. Minuta odmora gostov je prinesla ponoven preobrat in Maribor je v 49. minuti vodil za 3(22:25). Sledila je minuta odmora Trima, strnili smo vrste in uspeli narediti delni izid 4:0 in povesti za gol (26:25, 53. minuta). Nato smo imeli celo priložnost za povišanje na +2, a smo imeli smolo pri sedemmetrovki (vratnica). Maribor je izenačil, Trimo pa znova in znova povedel za gol. Tako smo prišli do zadnje minute, ko smo imeli prednost zadetka. V obrambi je Rojc uspešno zaustavil Zarabca, kar ga je tako razburilo, da je dobil 2 minuti kazni zaradi dolgega jezika, nato pa še rdeč karton zaradi prigovarjanja. Tako so imeli Mariborčani igralca manj, a nekako uspeli z lepim zadetkom iz krila izenačiti. Trimo je imel še 10 sekund za zadnji napad, ki pa ga ni izkoristil. Neodločen izid je, tako se zdi, pravičen, čeprav je bil Trimo na koncu blizu zmage.

RK Trimo Trebnje