Novice

Trimo odhaja na močan mednarodni turnir v Novem mesto

Rokometaše trebanjskega Trima v petek, 16. in soboto, 17. avgusta čaka močan pripravljalni mednarodni turnir v Novem mestu, kjer se bosta poleg domače ekipe merila še madžarski Csurgo ter beloruski SKA Minsk. Pred prvo polfinalno tekmo proti gostiteljem je misli strnil nekdanji Krkaš in novi trebanjski krožni napadalec David Didovič.

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Ta konec tedna bo novomeška dvorana Marof predvsem v znamenju rokometa, saj se bo v petek in soboto odvijal mednarodni turnir v organizaciji domačega kluba iz Novega mesta. Krkaši bodo poleg trebanjskega kluba na turnirju gostili še zasedbo beloruskega pokalnega prvaka SKA Minska ter madžarskega Csurga, katerega barve branijo tudi slovenski predstavniki – Borut Ošlak, Rok Zaponšek in tudi nekdanji Trebanjec Gregor Potočnik.

Trebanjski rokometaš so pred turnirjem v Novem mestu odigrali že dve pripravljalni tekmi in uvodoma izgubili proti Ferlachu ter v torek priznali premoč hrvaškemu PPD Zagrebu. Trener Ivan Vajdl dodaja, da je pred ekipo zaradi uigravanja še veliko trdega dela. »Turnir pričakujemo kot vsako posamezno pripravljalno tekmo. Glavni cilj tega turnirja bo, da se čim bolje uigramo in pripravimo na novo sezono. Hkrati se želimo spoznati v sami igri ter odpraviti še najmanjše napake,« pred turnirjem pravi donedavni kapetan Novomeščanov in novi trebanjski krožni napadalec David Didovič.

Didovič je bil še lani dolga leta kapetan novomeških rokometašev, zato nestrpno pričakuje vrnitev v domačo dvorano. »Kar se tiče vrnitve v Marof, se bo lepo znova vrniti v domačo dvorano. Lepo bo pozdraviti vse navijače, ki so me do lanske sezone spremljali, zato grem na ta turnir s Trimom in takšnim vzdušjem z veseljem,« dodaja izkušeni Didovič.

Trimo se bo v polfinalu pomeril v petek, ob 20. uri proti Krki, medtem ko bo sobotni tekmec znan iz para med Csurgom in SKA Minskom.

MEDNARODNI TURNIR KRKA 2019 (Dvorana Marof, Novo mesto):
Petek, 16. avgusta, ob 17.30 (POLFINALE):
KK Csurgo – SKA Minsk
Ob 20.00:
MRK Krka Novo mesto – RK Trimo Trebnje

Sobota, 17. avgusta, ob 17.30:

TEKMA ZA TRETJE MESTO

Ob 20.00:

FINALE