Novice

Trimo nesrečno izgubil v Mariboru

Nedelja, 23.11.2014; Rokometaši Trima smo po odlični igri nesrečno izgubili v Mariboru, potem ko smo večino tekme vodili, na koncu pa imeli napad za izenačenje.

RK Maribor : RK Trimo Trebnje   30 : 29 (13:15)

RK Maribor: Škalički, Cingesar 3, Žmavc, Kaleb 6(2), Špelić 6, Jamnik, Poklar 2, Taletovič, Sok 5, Čudič, Hrastnik 3, Fidel 1, Žabič 1, Verdinek, Mišković 1, Mlakar 2.

RK Trimo Trebnje: Jelovčan (9 obr), Femec,  Radelj 2, Skol 7(5), Kotar, Sušin 1, Željko, Potočnik 7, Udovič 1, Sašek 1, Ferkulj 2, Grandovec T. 3, Florjančič 5, Brana (5 obr), Urbič.

Rokometaši Trima smo se srečali z diametralno nasprotno ekipo kot smo sami. Igralci so vsi po vrsti profesionalci in med 16 igralci ne najdemo nobenega doma vzgojenega igralca. Temu primerna je tudi moč Maribora, ki pa nas ne zaustavlja, da bi se jim zoperstavili. Tekmo smo pričeli zelo motivirano in pripravljeno na športni boj. Po začetnem dvakratnem vodstvu Maribora za gol (1:0, 2:1), smo prevzeli pobudo. Zaustavljali smo njihovo hitro igro in imeli dobro obrambo. V napadu smo igrali pametno in dosegali zadetke. Vodili smo za gol ali dva, v 18. minuti tudi za tri zadetke (7:10). Mariborčani, ki so po vseh parametrih boljši od nas, so nas lovili. To jim je delno uspevalo, a čisto blizu niso mogli. V zadnji minuti polčasa so se približali na gol zaostanka, a smo v zadnjem napadu dosegli gol za +2 na polčasu.

V nadaljevanju smo želeli, še naprej, predvsem uživati v dobri igri. Uspevalo nam je in vodili smo z zadetkom ali dvema. Domačini niso mogli blizu kljub večim rotacijam. Še naprej smo imeli dobro obrambo z Jelovčanom na čelu in kombinatoren napad. Naredili smo tudi nekaj napak, a zaradi poguma dosegati zadetke. Maribor je nato le začel vnovčevati svojo kvaliteto in izenačil na 20 (42. minuta). A našli smo odgovor in povedli celo za tri zadetke (21:24). Nato nam je malo popustila koncentracija in Maribor se je zopet približal. Izenačili so na 25, nato pa smo bili vedno v golu prednosti, Maribor pa je izenačeval rezultat. V zadnjih petih minutah je domačinom le uspelo povesti za gol, a smo hitro izenačili. V predzadnji minuti so domačini zopet povedli, nam pa je ostal zadnji napad. Imeli smo minuto odmora in se dogovorili za zaključek napada. Žal je bilo v zadnjem napadu tudi nekaj smole in nismo uspeli zadeti. Točko (ali celo zmago) bi si zaslužili, a tak je šport. Po koncu tekme je trener Trima povedal: “Na koncu nam je zopet, tako kot lani, zmanjkalo malo sreče, lahko tudi znanja. A mislim, da bi si danes zaslužili vsaj točko, če ne dve. Kapa dol vsem igralcem Trima za prikazano igro in borbo proti veliko močnejšemu Mariboru. S takim pristopom in igro lahko računamo na visoka mesta, športna sreča pa se obrne in vrne, če bomo le v osnovi pravi in borbeni. Tekma je bila dobra, napeta do konca in zato tudi zanimiva. Vesel sem, da se vedno znova po odhodu najboljših igralcev pokaže, da imamo v Trebnjem eno najboljših rokometnih šol v Sloveniji, ki znova in znova izvrže nove igralce. Maksimalno se bomo borili še naprej in poizkušali čim dlje ostati v boju za četrto mesto.”

IMG_9388

RK Trimo Trebnje