Novice

Trebanjski rokometaši z odliko v Izoli

Rokometaši trebanjskega Trima so z odliko opravili gostovanje v 7. kolu Lige NLB in Butan Plin Izolo visoko ugnali s 26:41 (13:21). S šesto zaporedno prvenstveno zmago je bila z odliko opravljena generalka pred torkovo evropsko tekmo z Rhein-Neckar Lӧwnom.

Trebanjci so pred drevišnjim gostovanjem na Obali imeli stoodstotni rezultatski izkupiček 8/8, a vsekakor niso smeli podcenjevati neugodnega tekmeca. Butan Plin Izola je v lanski sezoni v Trebnjem denimo remizirala, tokrat pa so izbranci Uroša Zormana prikazali pravi obraz in z dobro igro zanesljivo ugnali primorsko ekipo.

Generalka pred Nemčijo uspešno opravljena

Trebanjski rokometaši so odlično odprli tekmo. Že takoj jim je uspelo dokazati, da so v Izolo prišli izključno po zmago in novi dve točki ter v 9. minuti vodili z 1:5. Prednost je hitro rasla in nekaj minut kasneje znašala že +7 (3:10), domača ekipa pa nikakor ni našla recepta za pravo formo v napadu. Ob koncu je prvega dela je na semaforju kazalo 13:21 za trebanjske leve.

Ti so v drugem delu dodatno povečali vodstvo in diktirali tempo. V nadaljevanju srečanja je priložnost dobila prav celotna šestnajsterica rokometašev, srečanje pa se je končalo s 26:41 v korist trebanjskega Trima.

Nejc Ropič je v članski ekipi debitiral z dvema goloma. Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Nejc Ropič je v članski ekipi debitiral z dvema goloma. Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Pri domačinih se je strelsko najbolj izkazal Andraž Velkavrh (10 zadetkov), pri gostih sta po petkrat zadela Anže Dobovičnik ter Gal Cirar. Prav tako se je ob debiju za člansko ekipo z dvema krstnima goloma izkazal Nejc Ropič.

Trebanjski levi se bodo proti nemškemu Mannheimu z avtobusom odpravili že v nedeljo, po popoldanskem treningu, kjer jih v torek, ob 18.45 čaka tekma prvega kola skupinskega dela EHF lige, proti nemškemu velikanu Rhein-Neckar Lӧwnu.

Uroš Zorman, trener RK Trimo Trebnje:
»Čestitke fantom za zmago in Izoli za korekten obračun. Nadzorovali smo ga zelo dobro, fantje so se borili in zasluženo smo slavili. Zdaj je pred nami gostovanje v Nemčiji, kamor ne odhajamo z belo zastavo.«

LIGA NLB, 7. KROG:
Petek, 16. oktobra, ob 19.00 (Športna dvorana Kraška, Izola):
RD Butan Plin Izola – RK Trimo Trebnje 26:41 (13:21)
RD Butan Plin Izola:
Alessio, Postogna, Kocjančič; Velkavrh 10, Nikolić 5 (2), Stopar 5, Poberaj 3, Pernovšek 2, Korošec 1, Orbanić, Mijatović, Kӧnig, Smej, Demšar, Čolić, Gorela; Trener: Fredi Radojkovič.
RK Trimo Trebnje:
Tomić, Brana; Dobovičnik 5, Cirar 5, Hamidović 4 (1), Sarak 4, Udovič 4, Cingesar 4, Didovič 4, Višček 3 (1), Ropič 2, Kmet 2, Potočnik 2, Grbič 1, Grojzdek 1, Rašo; Trener: Uroš Zorman.