Novice

Trebanjski levi za uvod evropske sezone na Švedsko

Danes je na Dunaju potekal žreb za uvodni kvalifikacijski krog nove sezone EHF European League. Trebanjski levi so po plesu kroglic za prvega evropskega tekmeca dobili švedski Kristianstad.

Evropska rokometna zveza je danes opravila žreb za 1. kvalifikacijski krog drugega najkakovostnejšega evropskega tekmovanja. Izbranci trenerja Uroša Zormana, ki so že včeraj pričeli z uvodnim delom priprav na novo sezono, so današnjega tekmeca dočakali v vlogi nosilca. Ples kroglic jim je na uvodu evropske zgodbe namenil tretjouvrščeno ekipo švedskega prvenstva, Kristianstad.

Slednji je pred leti redno nastopal v EHF Ligi prvakov, na klopi je v preteklosti sedel tudi nekdanji slovenski selektor Ljubomir Vranješ, zdaj pa moštvo sestavlja mešanica domačih igralcev, z izkušenimi tujci.

Lanska evropska epizoda se je za Trebanjce dočakala hitro. V 1. krogu se je za preveliko oviro izkazal danski TTH Holstebro, ki so ga levi na domačem parketu premagali z 31:25, vendar na povratnem obračunu na Danskem izgubili s 35:28.

Uroš Zorman, trener RK Trimo Trebnje:
“Žreb nam je namenil neugodno, a premagljivo ekipo. Švedi igrajo hiter rokomet, v svoji ekipi, ki je pred leti redno nastopala v EHF Ligi prvakov, pa imajo tudi kar nekaj izkušenih igralcev. Do prve evropske tekme je še dober mesec dni, zato imamo časa za pripravo dovolj. Verjamem v ekipo, da se lahko optimalno pripravimo nanje.”

EHF LIGA, 1. KROG KVALIFIKACIJ:
PRVA TEKMA:
27. ali 28. avgusta (Švedska):
IFK Kristianstad – RK Trimo Trebnje

POVRATNA TEKMA:
2. ali 3. septembra (Trebnje):
RK Trimo Trebnje – IFK Kristianstad