Novice

Trebanjski levi za slovo od Evrope z zmago

Trebanjski rokometaši so na zadnji evropski tekmi v tej sezoni prišli do tretje zmage v skupinskem delu EHF Lige in se od Evrope poslovili z novima dvema točkama (32:28). Zdaj so vse misli usmerjene v sobotni derbi proti Gorenju Velenju.

Trebanjce je prejšnji teden v Areni Stožice čakal dvojček obračunov z danskim podprvakom GOG-om. Slednji je dobil prvo tekmo, po izjemno dramatični končnici (32:31), v drugo pa je izbrancem Uroša Zormana znova zmanjkalo kanček energije, tako da so se možnosti o uvrstitvi v drugi del drugega najkakovostnejšega evropskega tekmovanja razblinile.

Kljub temu moštvo ni povsem obupalo. Proti Madžarom se je borilo maksimalno agresivno, hkrati pa igranje v Evropi vzelo za ogromno izkušnjo.

Pomlajeni levi do zmage

Ekipi sta tekmo odigrali v nekoliko spremenjeni zasedbi. Trener Uroš Zorman je na tekmi ponudil priložnost nekaterim mladim igralcem in tako spočil nosilce za sobotni derbi v Velenju. V uvodnih minutah se je srečanje pričelo izenačeno, a v nadaljevanju je pobudo prevzel trebanjski Trimo in prednost ohranjal do konca prvega polčasa z 18:14.

V drugem delu so trebanjski levi še naprej diktirali tempo igre. Madžarom se je sicer večkrat uspelo približati na dva zadetka zaostanka, a povesti jim Trebanjci niso dovolili. Prav tako se je v vratih izkazal mladi Miha Gaberc in dobro izkoristil priložnost. Levom je še naprej uspelo držati vodstvo in se od Evrope posloviti z zmago (32:28).

Uroš Zorman, trener RK Trimo Trebnje:
»Čestitke Tatabanyi za pošteno in dobro tekmo. Lahko sem ponosen na svoje fante in celotno ekipo. Odigrali smo konkretno sezono v Evropi, kjer smo bili dejansko majhen klub med številnimi velikani. Noben tekmec nas ni nadigral, kjer bi mogoče z malenkost športne sreče lahko bilo drugače. Fantje so lahko ponosni nase. Na današnji tekmi smo vključili tudi 5 mladincev, ki so pokazali, da lahko računamo na njih v naslednjih letih.«

Trebanjski levi so s tekmo proti Madžarom zaključili letošnjo evropsko sezono. Zdaj so celotne misli usmerjene izključno proti državnemu prvenstvu. Že v soboto je na sporedu ena izmed ključnih tekem v boju za naslov državnega podprvaka, in sicer ob 18. uri gostovanje pri Gorenju Velenju.

EHF LIGA, 10. KROG (SKUPINA D):
Torek, 2. marca, ob 18:45 (Hala Tivoli, Ljubljana):
RK Trimo Trebnje
– Grundfos Tatabanya 32:28 (18:14)
RK Trimo Trebnje: Tomić 6 obramb, Gaberc 5 obramb; Višček 4, Didovič 4, Grojzdek, Radojković 3, Dobovičnik 5, Hamidović 3, Kotar 3, Kamnikar, Potočnik 2, Ropič 1, Pandev 2, Grbić 2, Cirar 2, Florjančič 1; Trener: Uroš Zorman.
Grundfos Tatabanya: Bartucz 9 obramb, Konecny 2 obrambi; Božović 4, Molnar 7, Juhasz 1, Sipos 2, Nemes, Bence Hornyak 2, Ilves, Gyori 5, Debreczeni, Ancsin 4, Zdolik 2, Bodnar, Peter Hornyak 1; Trener: Vladan Matić.
IGRALEC TEKME: Lovro Višček (RK Trimo Trebnje) – 4 zadetki