Novice

Trebanjski levi v Mannheimu v boj do zadnje sekunde

Zasedba RK Trimo Trebnje je danes v zgodnjih jutranjih urah prispela v nemški Mannheim, kjer jo v torek, ob 18.45 čaka prvo kolo skupinskega dela EHF lige s tamkajšnjim velikanom Rhein-Neckar Löwnom. Četa Uroša Zormana obljublja boj do zadnje sekunde.

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Trebanjski levi so v petek gostovali v Izoli in z odliko opravili svoje delo. Na devetih prvenstvenih tekmah v tej sezoni jim je uspelo vknjižiti stoodstotni rezultatski izkupiček, zdaj pa je pred njimi začetek skupinske faze drugega najkakovostnejšega evropskega tekmovanja.

V torek bodo gostovali v nemškemu Mannheimu pri zasedbi Rhein-Neckar Löwna, ki se vrsto let že uvršča med najboljše nemške rokometne ekipe in uspešno nastopa v evropskih tekmovanjih. Pred dvema letoma je zablestel s pokalno ter superpokalno lovoriko, ekipo pa sestavlja kar nekaj zvezdnikov. Slovenski rokometni javnosti je dobro poznan tudi srbski levi zunanji rokometaš Ilija Abutović, ki je pred dobrim desetletjem branil barve Slovana s Kodeljevega.

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Uroš Zorman, trener RK Trimo Trebnje:
»Dejstvo je, da Rhein-Neckar Löwen velja za enega najboljših rokometnih klubov v Nemčiji in tudi na evropskem zemljevidu. Prihaja naporen ritem tekem, in sicer EHF liga med tednom ter Liga NLB ob vikendih. Kljub manjšim težavam s poškodbami, bomo na igrišču dali svoj maksimum in se borili kot levi. V torek želimo v Mannheimu čim boljše predstavljati Trebnje, Dolenjsko in slovenski rokomet.«

Srečanje med mannheimskimi in trebanjskimi levi se v torek, 20. oktobra, prične ob 18.45, s prenosom na Arena Sport 1.

EHF LIGA, 1. KROG (SKUPINA D):
Torek, 20. oktobra, ob 18.45 (SAP Arena, Mannheim, Nemčija):
Rhein-Neckar Löwen – RK Trimo Trebnje – prenos na Arena Sport 1

Kadetten Schaffhausen – GOG Gudme

Eurofarm Pelister – Grundfos Tatabanya – ODPOVEDANO