Novice

Trebanjski levi v končnici iztržili remi z Ribnico

Trebanjski levi so na derbiju 9. kroga Lige NLB remizirali z Rikom Ribnico, potem ko je naveza Glavaš-Kotar s “cepelinom” poskrbela za gol v zadnjih sekundah srečanja in točko na domačem parketu (28:28)

Ribničani so letošnjo sezono pričeli zelo dobro. V uvodnih štirih tekmah niso poznali poraza, v nadaljevanju pa zabeležili še dve zmagi in priznali premoč Urbanscape Loki ter Celju Pivovarni Laško. Medsebojni obračuni so bili v zadnjih sezonah vedno napeti do zadnjih sekund, tako je bilo tudi danes v dvorani osnovne šole Trebnje

“Cepelin naveza Kotar-Glavaš” Trebanjcem priborila točko

Trebanjci so tekmo odprli dobro. Z uvodnima zadetkoma Radojkovića in Potočnika so v srečanje krenili samozavestno ter na parketu povzročali nekoliko preglavic gostom. Ti so se v nadaljevanju zbudili, tehtnico nekoliko nagnili na svojo stran in z nekaj obrambami Meštrića v 19. minuti povedli z 8:9. Enak tempo igre so še naprej ohranjali in ob koncu prvega polčasa vodili z 12:14.

Uvodne minute drugega dela so pripadle izbrancem gostujočega trenerja Roberta Beguša. Prednost je po golu Glavaša v 43. minuti ponovno padla na stran gostiteljev, ki so z Ribničani igrali trdo igro gol za gol. Tekma je bila izjemno napeta vse do zadnjih minut. Po golu Nosana v zadnji minuti za 26:28 je že vse kazalo na zmago Ribnice, nato pa je sledil preobrat. Ukradena žoga je trebanjskim levom omogočila mirno kreacijo napada za remi. Filip Glavaš je v zadnjih sekundah z desnega krila krenil proti ribniškim vratom in z izjemnim “cepelinom” podal do Marka Kotarja, ki je postavil končni izid srečanja (28:28).

David Didovič, igralec RK Trimo Trebnje:
“Težka tekma je za nami. Ribničani so zahteven nasprotnik, ampak škoda remija. Ne glede na to smo lahko zadovoljni z osvojeno točko, zdaj pa želimo v Zlatorogu pustiti #levjesrce.”

Blaž Nosan, igralec RD Riko Ribnica:
“Glede na potek tekme menim, da smo v Trebnjem izgubili zmago v zadnjih minutah. Menim, da marsikomu v Trebnjem ne bo lahko, zato se lahko v Ribnico zadovoljni vračamo z remijem.”

Pred trebanjskimi rokometaši je na sporedu obračun s Celjem Pivovarno Laško, ki bo v Areni Zlatorog odigran v petek, 19. novembra, ob 20. uri.

LIGA NLB, 9. KROG:
Petek, 12. novembra, ob 18:30 (Športna dvorana Trebnje):

RK Trimo Trebnje – RD Riko Ribnica 28:28 (12:14)
RK Trimo Trebnje: Ristanović 6 obramb, Čudič 6 obramb; Slatinek Jovičič 3, Višček, Horvat 3, Didovič 4, Radojković 4, Onchev, Kotar 3, Udovič 2, Potočnik 2, Grbič 3, Stanojević, Glavaš 3 (2), Florjančič, Ćorsović 1; Trener: Uroš Zorman.
RD Riko Ribnica:
Klarič, Meštrić 16 obramb; Levstek, Šolaja, Gorenc, Žagar 6 (3), Ljevar 4, Ranisavljević, Miličevič 2, Nosan 3, Cimerman 5, Simić 4, Pucelj 1, Nosan 2, Buneta 1, Begić Zbačnik,; Trener: Robert Beguš.
VITATERM IGRALEC TEKME: David Didovič (RK Trimo Trebnje) – 4 zadetki