Novice

Trebanjski levi v drugem krogu EHF lige

RK Trimo Trebnje je z drugo zmago (28:26) nad portugalskim Belenensesom v uvodnem kolu prvega kroga kvalifikacij EHF lige tudi uradno napredoval v drugi kvalifikacijski krog, kjer ga od evropske jeseni čakata le še dve tekmi. Naloga v drugem krogu ne bo lahka, zato morajo izbranci trenerja Uroša Zormana nabrati veliko moči.

Trebanjski rokometaši so uspešno pričeli novo tekmovalno sezono. Na uvodni tekmi prvega kroga kvalifikacij so slavili v Lizboni, v sredo tesno ugnali Koper, zdaj pa z novo zmago napredovali v drugi kvalifikacijski krog EHF lige. Portugalski Belenenses so v drugem srečanju premagali z 28:26 (skupni rezultat 56:49).

Z dvema zmagama v drugi krog EHF lige

Moštvi sta povratno srečanje prvega kola EHF lige pričeli nekoliko v krču. V 3. minuti se je domači trener Zorman odločil za minuto odmora, Trebanjci pa so v nadaljevanju uspeli narekovati tempo igre. V vratih je zablestel Urh Brana, po golu Marka Kotarja v 9. minuti za 4:1 pa so tudi Portugalci zahtevali enominutni odmor. Sledila je napeta igral gol za gol. Trebanjci se niso predali, še naprej trdo garali in na odmor odšli s prednostjo +3 (14:11).

Trebanjski levi so dobro odprli drugi del srečanja. Po nekaj zaporednih zadetkih jim je uspelo povišati vodstvo na +5 (16:11), kasneje je ponovno nekoliko vpadla, a domačini se niso predali. Še naprej so ohranjali prednost, kasneje je domači strateg ponudil vsem minutažo in srečanje se je v korist domačinov končalo z 28:26.

Dino Hamidović, igralec RK Trimo Trebnje:
»Čestitke fantom za zmago in napredovanje. Zahvala navijačem za veliko podporo, obenem pa je za nami zelo uspešen teden. Portugalci so danes dokazali, da veljajo za izjemno neugodnega tekmeca, ampak smo imeli razpoložene vratarje in se uvrstili v drugi krog EHF lige.«

Prihodnji petek leve v domači dvorani čaka drugo kolo Lige NLB proti ormoškemu Jeruzalemu. Prenos bo možen na Facebook strani kluba.

EHF LIGA – 1. KROG (POVRATNA TEKMA):
Sobota, 5. septembra, ob 19.00 (Športna dvorana Trebnje):
RK Trimo Trebnje
– CF Belenenses 28:26 (14:11)
RK Trimo Trebnje: Tomić 11 obramb, Brana 11 obramb; Sarak 1, Potočnik, Grojzdek, Udovič, Dobovičnik 1, Kotar 3, Rašo 5 (2), Hamidović 7 (1), Grbić 1, Cirar 3, Didovič, Florjančič 3, Kamnikar 1, Višček; Trener: Uroš Zorman.
CF Belenenses:
Moreira 11 obramb, Caculo 2 obrambi; Selles, Moreira 4, Pereira 2, Barreto 4, Solha 2, Valerio, Nogueira 1, Domingos 5, Landim, Semedo 3, Ferreira, Pina 1, Pedroso 3, Ferro 1; Trener: Luis Massuca.

GREMO TRIMO!