Novice

Trebanjski levi v boj proti Velenjčanom v Novem mestu

Pred zasedbo trebanjskega Trima je nova zahtevna preizkušnja. V Novem mestu se bodo trebanjski levi pomerili z Gorenjem Velenjem, srečanje pa si bo možno ogledati tudi na TV Slovenija 2.

Trebanjski rokometaši bodo torkov obračun dočakali kot neporaženi že 304 dni v Evropi in Ligi NLB, kar je eden izmed uspešnejših rezultatskih nizov v klubski prvoligaški zgodovini. Nazadnje je zasedba Uroša Zormana klonila po razburljivi končnici v Ribnici z 29:28, zdaj pa se s tekmo manj nahaja na drugem mestu prvenstvene lestvice.

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

RK Gorenje Velenje je sezono pričelo zelo dobro, in sicer s trojčkom zmag (Ljubljana, LL Grosist Slovan, Slovenj Gradec), vendar prejšnji teden preživeli v desetdnevni karanteni. Kljub temu vedno veljajo za zahtevnega in neugodnega tekmeca, ki se redno uvršča med najboljše slovenske rokometne klube, zato nas v torek čaka zelo zanimiv obračun.

Uroš Zorman, trener RK Trimo Trebnje:

»Pred nami je nov izziv. Gorenje Velenje je zelo kvalitetna ekipa, ki je že vsa leta v slovenskem vrhu in ga zelo spoštujemo. Verjamem, da lahko prikažemo dobro predstavo in pozitivno izpeljemo srečanje.«

Srečanje med RK Trimo Trebnje in RK Gorenje Velenje se v novomeški športni dvorani Leona Štuklja prične v torek, 12. oktobra, ob 17.30, s prenosom na TV Slovenija 2.

LIGA NLB, 6. KROG:
Torek, 12. oktobra, ob 17.30 (Športna dvorana Leona Štuklja, Novo mesto):

RK Trimo Trebnje – RK Gorenje Velenje