Novice

Trebanjski levi uspešno proti Gorenjcem

Rokometaši RK Trimo Trebnje so v tekmi 12. kroga Lige NLB uspešno ugnali Urbanscape Loko z izidom 28:22 (14:14) in se vrnili na zmagovalne tirnice v domačem prvenstvu. 

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Trebanjci so minuli torek slavili še drugo zmago v skupinskem delu EHF Lige ter Eurofarm Pelister premagali z izidom 28:24 (14:12). Danes je bila na sporedu nova prvenstven preizkušnja. V Trebnjem je gostovala zasedba Urbanscape Loke, ki že nekaj let nastopa v elitnem razredu slovenskega rokometnega tekmovanja in jo četrto sezono zapored vodi Robert Beguš, eden izmed prvih trenerjev na igralski poti Uroša Zormana.

Tokrat je učenec premagal učitelja ter slavil pomembno zmago v boju za vrh Lige NLB. Trebanjski rokometaši ostajajo v zmagovalnem ritmu tekem.

Trebanjci do zmage proti Gorenjcem

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Trebanjski rokometaši so srečanje proti škofjeloškemu prvoligašu začeli solidno, a vendarle prvi del nadaljevali v krču. Kljub uvodnemu vodstvu s 4:2, je četa Roberta Beguša nudila dober odpor domačinom in se v prvih tridesetih minutah povsem enakovredno merila z gostitelji. Ti so na odmor odšli z rezultatom 14:14.

Drugi polčas je trebanjska zasedba prikazala drugačen obraz. Odprla ga je boljše in diktirala tempo igre. Vodstvo so izbranci Uroša Zormana stopnjevali, priložnost pa je dobila prav celotna zasedba. Srečanje se je končalo z izidom 28:22.

Foto: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Uroš Zorman, trener RK Trimo Trebnje:
“Čestitke fantom za zmago. Prvi polčas smo odigrali v krču, tekmo pa končali boljše in prišli do pomembne zmage. Že jutri zjutraj nas čaka trening ter dolga pot z avtobusom proti Bitoli.”

Matic Pipp, rokometaš RD Urbanscape Loka:
“Tekmo smo odprli dobro in na uvodu nekoliko presenetili Trebanjce. Ti so nato zaigrali bolje, mi smo zapravili nekaj žog in slabše odigrali v obrambi, kar so domači izkoristili in zasluženo zmagali.”

Trebanjski levi se bodo jutri, po jutranjem treningu, z avtobusom odpravili na dolgo pot proti Severni Makedoniji, kjer jih v torek, ob 20.45, v Bitoli čaka povratna tekma skupinskega dela EHF Lige z Eurofarmom Pelisterjem. Srečanje si boste lahko ogledali tudi na TV Arena Sport 1.

LIGA NLB, 12. KROG:
Sobota, 5. decembra, ob 17.00 (Športna dvorana Trebnje):
RK Trimo Trebnje
– RD Urbanscape Loka 28:22 (14:14)
RK Trimo Trebnje: Brana 5 obramb, Tomić 5 obramb; Rašo 5 (3), Cirar 4, Sarak 3, Hamidović 3 (1), Dobovičnik 3, Potočnik 2, Grbić 2, Kotar 2, Višček 1, Florjančič 1, Didovič 1, Udovič 1, Grojzdek, Kamnikar; Trener: Uroš Zorman.
RD Urbanscape Loka:
Juričan, Čopić, Dolenc; Jamnik 10 (2), Jesenko 5 (1), Nikolić 3, Pipp 3, Bergant 1, Šilc, Mali, Jeseničnik, Dolenc, Yankovsky, Gartner; Trener: Robert Beguš.

 

FOTOGALERIJA DANAŠNJE TEKME PROTI RD URBANSCAPE LOKA: