Novice

Trebanjski levi se predstavijo!

Danes je v prostorih generalnega pokrovitelja TRIMA potekala tiskovna konferenca pred začetkom sezone, na kateri se je pred novinarji in sponzorji predstavilo moštvo RK Trimo Trebnje v sezoni 2021/2022. Cilji in pričakovanja so jasni, prav tako je moštvo osredotočeno na petkov evropski spektakel proti TTH Holstebru.

Že tretje leto zapored so trebanjski levi predstavili pričakovanja pred novo sezono na druženju z mediji in sponzorji. Za klubom je najuspešnejša sezona v zgodovini. Moštvo je prvič prišlo do naslova državnega podprvaka in se uspešno izkazalo tudi na evropskem parketu. Pred četo Uroša Zormana pa so novi izzivi in ovire.

Klub so pred začetkom tekmovalne sezone okrepili vratar Aljoša Čudič (Sporting Lizbona), levokrilni rokometaš Staš Jovičič (Koper), levi zunanji Gašper Horvat (Riko Ribnica), organizator igre Toše Ončev (Rabotnički), desni zunanji Veljko Stanojević (Željezničar Niš), levičar Filip Glavaš (Poreč) ter črnogorski krožni napadalec Miodrag Ćorsović (Lovčen). Po novem bo močnejša tudi klubska pisarna, saj je direktorsko funkcijo prevzel Saša Pekeč (več TUKAJ), koordinacijo mlajših selekcij ter vodenje kadetske in mladinske ekipe pa izkušeni srbski strokovnjak Bratislav Stojmenović.

Vodstvo kluba je obenem sklenilo dogovor z novima pokroviteljema. Po novem bosta na dresih trebanjskih levov prepoznavna tudi Fizian, ki se ukvarja s pripomočki na področju rehabilitacije ter regeneracije in Sinclair, proizvajalec klimatskih naprav.

Zanimanje za ogled petkovega spektakla je zares ogromno. Vstopnice je mogoče kupiti v predprodaji – Pri Dedu, hotel Opara, gostilna Šeligo, cena le-te pa znaša 7 €. Cena vstopnice na dan tekme je 10€, zato si jo zagotovi čimprej!

Anton Janc, predsednik RK Trimo Trebnje:
“Cilji v novi tekmovalni sezoni so zagotovo visoki. Izpolnitev takšnih pričakovanj je odvisna od številnih dejavnikov. Tudi vodstvo si je zadalo dolgoročne načrte, saj v prihodnjih štirih letih načrtujemo klub pripeljati v EHF Ligo prvakov, obenem pa ohraniti mesto v vrhu slovenskega rokometa. S takšnimi ambicijami želimo dvigniti nivo celotnega delovanja, ki bo vzor slovenskemu klubskemu rokometu.”

Uroš Zorman, trener RK Trimo Trebnje:
“Pričakovanja za dolgoročno obdobje so zagotovo ohraniti klub med tremi najboljšimi ekipami v Sloveniji. Še naprej želimo strmeti k najvišjim ciljem, saj enako razmišljanje zahtevam tudi od ekipe. Lanska evropska sezona je prinesla dodatne izkušnje. Letos smo dobili najtežjega možnega tekmeca na papirju, a Danci se morajo zavedati, da so naleteli na težko oviro. Priprava na spektakel poteka povsem običajno, od prve minute gremo po zmago in potem upati na čim boljšo medsebojno razliko na Danskem.”

Uroš Udovič, kapetan RK Trimo Trebnje:
“Vsak začetek sezone je težek. Vsak novinec v ekipi je prinesel neko novo energijo ter izkušnje, hkrati smo se s celotno ekipo lepo povezali na pripravah v Kranjski Gori. Jaz verjamem v celotno ekipo, da izpolni cilje in sezono konča zadovoljna.”

RK TRIMO TREBNJE – SEZONA 2021/2022:
VRATARJI: Aljoša Čudič, Urh Brana, Lazar Sredanović;
LEVA KRILA: Uroš Udovič, Staš Jovičič-Slatinek, Luka Florjančič;
LEVA ZUNANJA: Gregor Potočnik, Gašper Horvat;
SREDNJI ZUNANJI: Toše Ončev, Marko Kotar, Lovro Višček;
DESNA ZUNANJA: Mihajlo Radojković, Veljko Stanojević;
DESNA KRILA: Gal Cirar, Filip Glavaš, Anže Dobovičnik (poškodovan);
KROŽNI NAPADALCI: Lan Grbič, David Didovič, Miodrag Ćorsović.

STROKOVNI ŠTAB:
TRENER: Uroš Zorman;
POMOČNIK TRENERJA: Marko Mežnaršič;
TRENER VRATARJEV: David Imperl;
KINEZIOLOG: Rudi Slobodnik;
KONDICIJSKI TRENER: Tim Butkovec;
MASER/EKONOM: Maj Grandovec;
PR – STIKI Z JAVNOSTMI: Dominik Pekeč

VODSTVENA EKIPA:
PREDSEDNIK:
Anton Janc
PODPREDSEDNIK: Jure Višček
DIREKTOR: Saša Pekeč;
SEKRETAR: Roman Šavrič.
KOORDINATOR MLAJŠIH KATEGORIJ: Bratislav Stojmenović.