Novice

Trebanjski levi proti Madžarom v Novem mestu

Vodstvo kluba se je skupaj s ŠC Novo mesto uspelo dogovoriti za izvedbo prve tekme 2. kvalifikacijskega kroga EHF lige proti madžarskemu Balatonfurediju v večnamenski športni dvorani Leona Štuklja.

Trebanjski rokometaši so v prvem kolu kvalifikacij za skupinski del EHF lige premagali portugalski Belenenses in uspešno odprli novo sezono. Zdaj je na sporedu obračun z madžarskim Baltonfuredijem, ki domuje v neposredni bližini Blatnega jezera.

Foto: Sportida

Prva tekma bo na sporedu v Sloveniji, in sicer se je klub naknadno uspel dogovoriti s ŠC Novo mesto za izvedbo evropske tekme v športni dvorani Leona Štuklja. Slednja sprejme do 2000 gledalcev, a tokrat bo število obiskovalcev na tekmi omejeno (številka bo sporočena naknadno). Sprva bi trebanjski levi morali igrati v Hali Tivoli (neustrezni pogoji dvorane v Trebnjem), naknadno spremembo lokacije igranje pa je odobrila tudi Evropska rokometna zveza.

Prva tekma bo v Novem mestu na sporedu v torek, 22. septembra, ob 20.45. Drugo srečanje bo na Madžarskem odigrano v torek, 29. septembra, ob 18.45.

Anton Janc, predsednik RK Trimo Trebnje:
»Ker naša domača v OŠ Trebnje ne ustreza pogojem za organizacijo tekme 2. kroga kvalifikacij EHF lige, smo zelo zadovoljni, da smo se dogovorili s Šolskim centrom Novo mesto za izvedbo tekme v dvorani Leona Štuklja, ker je potrdila tudi EHF. Verjamem, da bomo v dvorani pripravili lep dogodek.«