Novice

Trebanjski levi pojedli danski TTH Holstebro!

Trebanjski rokometaši so sijajno odprli novo tekmovalno sezono. Na uvodu sezone je na domačem parketu, pred nabito polno dvorano padel danski TTH Holstebro, izbranci Uroša Zormana pa so si pred povratno tekmo z zmago (31:25) zagotovili ugoden položaj.

Nova, prenovljena in ambiciozna zasedba trebanjskih levov bo v novi sezoni želela storiti še korak višje. Pred Zormanovo četo je pot do zastavljenih ciljev še kako dolga, a verjame, da lahko ponovno spiše uspešno rokometno zgodbo.

Trebanjski levi so novo sezono pričeli motivirano. Na uvodu so po uspešnem zaustavljenem strelu Jureta Blaževiča povedli z 1:0. Sledil je danski naval in povečanje gostujoče prednosti. Slednja se je v nadaljevanju gibala med tremi in štirimi zadetki, a Trebanjci niso preprečili, da bi se Danci preveč oddaljili. S prihodom Gašperja Horvata so se levi ponovno dvignili in po nekaj zadetkih prišli celo do vodstva s 14:13. Ob koncu prvega polčasa je na semaforju kazalo 14:14.

Drugi polčas se je pričel z napeto in trdo igro gol za gol, v nadaljevanju pa so domačini zablesteli in danski zaostanek le še stopnjevali. V nadaljevanju so trebanjski levi ohranjali mirno glavo, držali vodstvo v svojih rokah in na koncu srečanja slavili z 31:25.

Marko Mežnaršič, pomočnik trenerja RK Trimo Trebnje:
“Novo sezono smo začeli uspešno. Uvodoma se je pokazalo nekaj nervoze, nekateri so denimo debitirali na evropski sceni. V nadaljevanju je igra stekla, tako v napadu kot obrambi in mislim, da smo opravili dobro delo.”

Gašper Horvat, igralec RK Trimo Trebnje:
“Vesel in ponosen sem na fante. Prikazali smo borbeno in čvrsto igro. Uvodoma smo se malce lovili, saj se še uigravamo v celoti. Verjamem, da bomo iz dneva v dan napredovali, hkrati pa poudarjam, da to še ni naša najboljša predstava. Vesel sem današnje zmage, na Dansko pa odhajamo motivirani in odločeni, da napredujemo.”

Jure Blaževič, vratar RK Trimo Trebnje:
“Danes smo prikazali odlično predstavo proti trdožilavim Dancem. Dela zagotovo še nismo opravili v celoti, saj se moramo čim bolje pripraviti na povratni obračun.”

Povratno srečanje bo na Danskem na sporedu v nedeljo, 5. septembra, ob 18:00.

EHF LIGA, 1. KROG KVALIFIKACIJ:
PRVA TEKMA:
Petek, 27. avgusta, ob 18:00 (Športna dvorana Trebnje):
RK Trimo Trebnje
– TTH Holstebro 31:25 (14:14)
RK Trimo Trebnje: Blaževič (14 obramb), Ristanović, Jovičić, Višček 1, Horvat 8, Didovič, Radojković 8 (2), Ončev 2, Kotar 2, Potočnik 1, Udovič, Grbič 3, Cirar 3, Glavaš, Florjančič 2, Ćorsović 1.
TTH Holstebro: Nicolaisen (2 obrambi), Ćavar (10 obramb), Porsholdt 2, Damgaard Espersen 4, Jensen, Hauskov 4, Bramming 4 (1), Johansen 2, Tilsted 1, Kier, Nielsen 2, Markussen 3, Porup 3.

POVRATNA TEKMA:
Nedelja, 5. septembra, ob 18:00 (Holstebro, Danska):
TTH Holstebro – RK Trimo Trebnje