Novice

Trebanjski levi podpirajo MOVEMBER

V začetku meseca novembra se RK Trimo Trebnje v sodelovanju z društvom uroloških bolnikov Slovenije pridružuje dobrodelni akciji MOVEMBER, s katero bodo levi ozaveščali situacijo v boju proti raku na modih in prostati.

RK Trimo Trebnje bo mesec november v sodelovanju z Društvom uroloških bolnikov posvetil dobrodelnemu projektu MOVEMBER, ki ozavešča o problematiki raka na modih ter prostati. V Sloveniji za njim letno zboli okoli 1.500 moških. Število primerov se vsako leto stopnjuje, hkrati pa omenjeni naziv raka velja za najpogostejšega pri moških.

Ozaveščanje o zdravem načinu življenja, preventiva, zgodnje odkrivanje, učinkovito zdravljenje in celostna obravnava ne le rešujejo življenja, ampak vplivajo tudi na izboljšanje njegove kakovosti in ekonomskega statusa bolnikov, njihovih družin in družbe kot celote.

KAJ JE MOVEMBER? Izraz Movember je sestavljen iz angleške besede moustache (po slovensko brki) in imena meseca novembra. Celoten mesec november je namreč namenjen ozaveščanju o problematiki raka na prostati in drugih zdravstvenih težav, ki pestijo moške; moški pa svojo podporo pokažejo tako, da si novembra ne brijejo brkov. Akcija se je začela leta 2003 v Avstraliji.

Dominik Pekeč, vodja marketinga RK Trimo Trebnje in projekta MOVEMBER:
»V rokometnem klubu Trimo Trebnje smo se odločili vključiti v zelo zanimiv projekt, saj verjamemo, da se dobro z dobrim vrača. Z inovativnimi vsebinami želimo ozaveščati širšo javnost ter naše navijače, saj je zdravje na prvem mestu. V imenu klubu se zahvaljujem društvu uroloških bolnikov Slovenije za posluh pri predstavitvi projekta, ki bo popestril mesec november. Pokažite dobrodelnost in spremljajte projekt #Trimomovember!«

V prihajajočih dneh in tednih boste na naših socialnih omrežjih spremljali različne ter zanimive vsebine, v povezavi s projektom MOVEMBER. Akciji se pridružuje celoten klub, saj to prinaša tudi reklamo za celotno regijo. Skupaj smo močnejši! #Trimomovember

VEČ O DRUŠTVU – KLIK TUKAJ