Novice

Trebanjski levi na pot proti Danski

Zasedbo trebanjskega Trima danes, po dopoldanskem treningu in skupnem kosilu, čaka odhod v Zagreb in let z avionom proti Danski. Na prvi tekmi je v Trebnjem slavilo domače moštvo z 31:25, v nedeljo pa bo ob 18:00 na sporedu povratni obračun za preboj v 2. krog kvalifikacij EHF Lige.

Uvod v novo tekmovalno sezono je bil za trebanjske leve sijajen. Na prvi tekmi 1. kola kvalifikacij EHF Lige so na krilih zvestih navijačev prišli do pomembne zmage proti danskemu TTH Holstebru (31:25), v nedeljo pa sledi drugi polčas na Danskem.

Moštvo si kljub visoki prednosti še ni zagotovilo napredovanja v drugi krog kvalifikacij EHF Lige. Pred njim je na gostujočem terenu izjemno težka naloga, a verjame, da s pametno ter borbeno igro lahko zadrži prednost s prve tekme.

Četa Uroša Zormana je v petek zjutraj opravila še zadnji trening ter se po kosilu odpravila na pot proti Zagrebu, kjer jo čaka polet proti Amsterdamu in nato danskemu Billundu, ki je od Holstebra z avtobusom oddaljen okoli 95 kilometrov. V soboto popoldan sledi trening na prizorišču nedeljske tekme in dan kasneje, ob 18.00 povratni obračun za preboj v 2. krog kvalifikacij EHF Lige.

Uroš Zorman, trener RK Trimo Trebnje:
»Zavedamo se, da je pred nami težka naloga. Gostovanja na severu Evrope so vedno neugodna, zato bo v tekmo potrebno kreniti maksimalno osredotočeno. Glavni cilj bo odigrati pametno in borbeno v napadu ter obrambi.«

Gašper Horvat, igralec RK Trimo Trebnje:

Srečanje med danskim Holstebrom in trebanjskimi levi se v nedeljo, 5. septembra prične ob 18.00.

EHF LIGA, 1. KROG KVALIFIKACIJ:
POVRATNA TEKMA:
Nedelja, 5. septembra, ob 18:00 (Holstebro, Danska):
TTH Holstebro – RK Trimo Trebnje