Novice

Trebanjski levi na krilih navijačev z odliko proti novincem

Trebanjski levi so z odlično predstavo proti Herzu Šmartnemu prišli še do pete zaporedne prvenstvene zmage in z odlično podporo navijačev nadaljevali stoodstotni rezultatski izkupiček. Moštvo, na čelu s strokovnim štabom, ki ga vodi Uroš Zorman, je pokazalo veliko #levjesrce in se veselilo zmage s 37:23 (17:12).

Trebanjski rokometaši so na zadnjem gostovanju v Mariboru še četrtič v tej sezoni prišli do maksimalnega rezultatskega izkupička in tako nadaljevali zmagovalni niz. Slednjega so uspešno podaljšali na pet zaporednih prvenstvenih zmag in ohranili stoodstotni rezultatski izkupiček. Prihodnji vikend je na sporedu pomembno gostovanje v Kopru.

Na krilih navijačev do pete zmage

Foto: Borut Dvornik

Trebanjski rokometaši so uspešno odprli tekmo. Pred polno domačo dvorano so že takoj pričeli narekovati tempo igre. Močna obramba je gostom povzročala kar nekaj preglavic, vključno z uspešno razpoloženim vratarjem Ristanovićem. V 14. minuti je gostujoči strateg Aleš Šmejc primoral vzeti prvo minuto odmora, slednji pa še naprej sledilo ohranjanje prednosti. Slednja je v 23. minuti srečanja znašala +4 (12:8), ob koncu polčasa pa je na semaforju kazalo 17:12 za trebanjske leve.

Druga polovica se je v uvodnih minutah pričela z dinamično igro gol za gol, potem pa je sledila prevlada Trebanjcev in povišanje prednosti. Ta je v 44. minuti, po odlični obrambi in zadetku Aljoše Čudiča čez celotno igrišče, znašala že +10 (27:17). Gostitelji se niso predali in še naprej ohranjali vodstvo. Do konca srečanja so ga uspešno zadržali in tekmo dobili s 37:23.

Uroš Zorman, glavni trener RK Trimo Trebnje:
“Čestitke fantom za zmago. Prikazali smo visok tempo igre vseh šestdeset minut in v takšnem ritmu bomo nadaljevali. Navijači so danes pričarali odlično vzdušje v dvorani, že zdaj pa fokus usmerjamo v gostovanje proti Kopru.”

Naslednja preizkušnja bo na sporedu prihodnji vikend, ko se levi podajajo na zahtevno gostovanje v Koper.

LIGA NLB, 5. KROG:
Petek, 8. oktobra, ob 18:00 (Športna dvorana OŠ Trebnje):

RK Trimo Trebnje – RD Herz Šmartno 37:23 (17:12)
RK Trimo Trebnje: Ristanović 5 obramb, Čudič 10 obramb (1 zadetek); Jovičič 1, Višček, Horvat 5, Didovič 3, Stanojević, Ončev 6, Kotar, Udovič 2, Potočnik 1, Čulk, Grbić 8, Cirar 3, Glavaš 2, Florjančič 2; Trener: Uroš Zorman.
RD Herz Šmartno: 
Sadar, Muratović, Kukovica; Jernej Žižek, Ribarič 3, Škrabanja 2, Cirar 2, Pelko 2, Justin 5, Jure Žižek 1, Urban Jerina, Tim Jerina 1, Močnik 2, Avsec 3, Grum 4; Trener: Aleš Šmejc.
VITATERM IGRALEC TEKME: Lan Grbić (RK Trimo Trebnje) – 8 zadetkov