Novice

Trebanjski levi do pomembne zmage v Slovenj Gradcu

Trebanjski levi so na enem izmed najtežjih gostovanj v tej sezoni Lige NLB prišli do pomembne zmage v Slovenj Gradcu z rezultatom 25:30 (15:15) in si priigrali dobro popotnico pred zadnjo tekmo v letu 2021 – Urbanscape Loki.

Trebanjski levi se trenutno nahajajo v decembru, mesecu napornega ritma tekem pred januarskim evropskim prvenstvom na Madžarskem in Slovaškem. Zadnji mesec v letošnjem koledarskem letu so pričeli z zmago proti Ljubljani, v Slovenj Gradcu se Korošcem oddolžili za lanskoletni poraz, od letošnjega koledarskega leta pa se bodo poslovili pred domačo publiko proti Urbanscape Loki (petek, 17. decembra, ob 18:00).

Veliko #levjesrce za zmago na Koroškem

Domača ekipa je tekmo odprla prepričljivejše in uvodoma povedla s 3:1. Trebanjci so nekaj minut zatem povedli s 3:4, slovenjgraška zasedba je v nadaljevanju prvega dela držala prednost do dveh zadetkov, v 26. minuti pa je Miodrag Ćorsović priigral gostom prednost dveh zadetkov (12:14), medtem ko se je polčas končal s 15:15.

Drugi del srečanja so trebanjski levi dodobra nadzorovali. Vodstvo se je večinoma gibalo med enim in dvema goloma, Mihajlo Radojković pa je v 51. minuti zadel za 22:25. Sledila je napeta končnica, v kateri so karakter in veliko #levjesrce pokazali levi ter se veselili pomembne zmage s 25:30.

Filip Glavaš, RK Trimo Trebnje:
“Kapo dol ekipi za borbo. Za nami je izjemno težka tekma, v kateri smo se borili do konca. Pokazali smo #levjesrce in karakter, zdaj pa e želimo osredotočiti na Urbanscape Loko in leto 2021 zaključiti z zmago.”

Prihodnji petek ob 18:00 je na sporedu zadnja tekma pred januarskim prvenstvenim premorom. V Trebnjem gostuje neugodna zasedba Urbanscape Loke.

LIGA NLB, 12. KROG:
Sobota, 11. decembra, ob 19:00 (Športna hala Slovenj Gradec):

RK Slovenj Gradec – RK Trimo Trebnje 25:30 (15:15)
RK Slovenj Gradec: Petrič, Dobaj 5 obramb, Soldo 1 obramba; Grobelnik 1, Cvetko 5 (2), Banfro, Jezernik, Levc 4, Šol 1, Svečko 3, Lesjak, Golčar 4, Kleč, Komar 1, Štumpfl 5 (1), Yankovskyy 1,
RK Trimo Trebnje:
Ristanović, Čudič 1 (12 obramb), Slatinek Jovičič, Horvat 7, Didovič 3, Stanojević, Radojković 4, Onchev, Kotar 4, Potočnik 1, Udovič 1, Čulk, Cirar, Glavaš 8 (6), Florjančič, Ćorsović 2,
VITATERM IGRALEC TEKME: Gašper Horvat (RK Trimo Trebnje) – 7 zadetkov