Novice

Trebanjski levi do 14. prvenstvene zmage

Trebanjski rokometaši so na tekmi 20. kola Lige NLB gostili tekmece iz Izole ter z zanesljivo predstavo zabeležili še 14. prvenstveno zmago. Moštvo Uroša Zormana je, kljub odsotnosti nekaterih nosilcev, prikazalo uspešno igro in z odliko ugnalo Primorce.

Dolenjska zasedba je prejšnji teden trenirala oslabljeno, zaradi odsotnosti nekaterih reprezentantov, vključno s prvim trenerjem Urošem Zormanom, danes pa se po porazu v Velenju znova vrnila na zmagovalno pot in z odliko premagala Butan Plin Izolo.

Proti Primorcem do 14. prvenstvene zmage

Trebanjski levi so tekmo pričeli solidno. Izolani sicer uvodoma niso dovolili, da se preveč oddaljijo, vseeno pa je četa Uroša Zormana mirno držala tempo igre v svojih rokah. Vodstvo se je v uvodnih dvajsetih minutah gibalo med enim in tremi goli, v nadaljevanju prve polovice srečanja pa naraslo na +7 (20:13).

V drugem polčasu trebanjski rokometaši niso imeli preveč zahtevnega dela. Mirno so držali prednost v svojih rokah, izkoriščali vsako izolsko napako ter rezultat postopoma stopnjevali. V vratih sta veliko prinesla tudi vratarja, Urh Brana ter Aleksander Tomić, z mirno predstavo pa se je domače moštvo veselilo zmage z izidom 34:24.

Uroš Zorman, trener RK Trimo Trebnje:
“Čestitke fantom za zmago. Že sedaj pa vse misli usmerjamo v prihajajoče gostovanje v Mariboru.”

Nejc Demšar, rokometaš RD Butan Plin Izola:
“V Trebnje smo prišli zdesetkani, imamo  nekaj težav s poškodbami, a Trebnje je zasluženo slavilo.”

Trebanjske leve naslednja preizkušnja čaka že prihodnji vikend, ko v soboto ob 19:30 uri gostujejo v štajerski prestolnici pri mariborskemu Braniku.

LIGA NLB, 20. KROG:
Petek, 19. marca, ob 19:00 (Športna dvorana Trebnje):

RK Trimo Trebnje – RD Butan Plin Izola 34:24 (20:13)
RK Trimo Trebnje: Tomić, Brana; Višček, Didovič 4, Grojzdek, Cingesar 3, Dobovičnik 6, Hamidović 3, Sarak 3, Kotar, Kamnikar 1, Potočnik 3, Ropič, Grbić 3, Cirar 5, Florjančič 3; Trener: Uroš Zorman.
RD Butan Plin Izola:
Postogna, Alessio; Jurič 3, Brumen, Galina, Smej 1, Poberaj 7, Nikolić 6, Pernovšek, Demšar 3, Orbanić, Mijatović 1, Peharc, Bekrič 3; Trener: Peter Božič.