Novice

Trebanjski levi brez težav opravili pokalno misijo: RK Mokerc-KIG

Zasedba trebanjskega Trima je na prvi uradni tekmi v novem koledarskem letu 2022 prišla do visoke zmage (43:28) in se brez težav uvrstila v naslednji krog pokala Slovenije.

RK Mokerc-KIG letos nastopa v drugoligaški konkurenci, in sicer se po prvi polovici prvenstva nahaja na desetem mestu prvenstvene lestvice. Njihovi ključni igralci so izkušeni ostrostrelec Simon Stopar, levokrilni otrok trebanjskega Trima Jan Redek, vratar David Pekeč, medtem ko se je krožni napadalec Matej Košir preselil v Krško. Trener Dejan Vujić stavi predvsem na domače produkte rokometne šole, ki se že več let pohvali z dobrim delom.

Današnja tekma je bila namenjena predvsem uigravanju pred nadaljevanjem drugega dela prvenstva. Levi so se uvodoma še enakovredno kosali z domačo zasedbo, nato pa dvignili tempo igre ter prepričljivo stopnjevali prednost. Priložnost za igro so dobili prav vsi, levi pa so na koncu slavili zmago s 43:28.

Uroš Zorman, trener RK Trimo Trebnje:
“Čestitke fantom za zmago in napredovanje. Zdaj se odpravljamo na priprave v Umag, kjer bomo izpili še zadnje stvari pred nadaljevanjem prvenstva.”

POKAL SLOVENIJE, 1/16 FINALA:
Petek, 14. januarja, ob 20.00 (Športna dvorana Ig):
RK Mokerc-KIG – RK Trimo Trebnje 28:43 (15:23)
RK MOKERC-KIG: Ponikvar 2 obrambi, Pekeč 6 obramb, Ferjan 5 obramb; Pahor 1, Drnovšek 2, Legen 1 (1), Stopar 9, Štrukelj 5, Redek 2, Jerlah 1 (1), Kaplan, Rupert 3, Mencej 4; Trener: Dejan Vujić
RK TRIMO TREBNJE:
Ristanović 5 obramb, Čudič 3 obrambe, Brana 5 obramb; Slatinek Jovičič 6, Višček, Horvat 3, Didovič 4, Stanojević, Radojković, Dobovičnik, Onchev 4, Kotar 7, Potočnik 6, Udovič 4, Čulk 1, Cirar 4, Miklavec 2 (1), Ćorsović 2; Trener: Uroš Zorman.